Stopover -lennot Aasiaan

Muutamien lentoyhtiöiden kuten Qatar Airwaysin, Turkish Airlinesin ja Cathay Pacificin lentoihin Suomesta Aasiaan voi usein yhdistää stopoverin eli muutaman päivän tai pidemmän pysähdyksen koneenvaihtokaupungissa lentokenttäverojen hinnalla (~10-50 euroa/pysähdys).

Aasian matkaa suunnitteleville lukijoille kokosimme tietopaketin lentoyhtiöiden stopover -käytännöistä ja muutamia käytännön vinkkejä.

Lentoyhtiöiden stopover -käytännöissä on suuria eroja

Esimerkiksi Emiratesin, Turkish Airlinesin ja Qatar Airwaysin Aasian lentoihin voi yleensä yhdistää stopoverin ilman lisämaksua. Osa lentoyhtiöistä kuten Air France-KLM veloittaa pysähdyksestä usein lisämaksun ja joidenkin lentoyhtiöiden kuten Aeroflotin liput eivät salli stopovereja ollenkaan.

(Mahdollisesta lisämaksuttomuudesta huolimatta stopoverit eivät yleensä ole täysin ilmaisia, sillä jokaisesta stopoverista on maksettava lentokenttäveroja ja viranomaismaksuja, tyypillisesti ~10-30 euroa/pysähdys.)

Artikkelin yhteyteen olemme koonneet listan lentoyhtiöistä, joiden Aasian lentoihin voi yleensä yhdistää stopoverin loogisessa koneenvaihtokaupungissa (poikkeukset ovat mahdollisia).

Kiinan Muuri

Air China

Air Chinan lentoihin voi usein yhdistää stopoverin Pekingissä (välillä myös Shanghaissa) lentokenttäverojen hinnalla. Pekingin, Shanghain ja joidenkin muiden lentokenttien kautta kolmanteen maahan, Hongkongiin tai Macauhun matkustavat Suomen kansalaiset eivät yleensä tarvitse viisumia 72-144 tunnin Kiinan matkaa varten. Transit-matkustajien viisumivapauteen liittyy muutamia olennaisia rajoituksia, joten sääntöihin kannattaa tutustua huolellisesti ennen lentojen ostamista.

Estä korvien lukkoon meneminen lentokoneessa

Jenkeissä kulttituotteeksi muodostuneet Earplanesit nyt saatavilla myös suomesta.

Jokaisen EarPlanesin sisällä on keraaminen ilmanpainesuodatin joka hidastaa ilmanpaineen vaihtumista korvissa.

S koko sopii 6-10v lapsille, L koko 11+ ja aikuisille.

Katso Tarjous
apteekkituotteet.fi
mainos

Air France-KLM

Air France-KLM:n lentoihin voi usein yhdistää stopoverin Amsterdamissa ja/tai Pariisissa, josta lentoyhtiö veloittaa lentokenttäverojen lisäksi 75 euron lisämaksun.

Cathay Pacific

Tällä hetkellä joihinkin Cathay Pacificin Aasian lentoihin voi yhdistää lentokenttäverojen hinnalla stopoverin paluumatkalla Hongkongissa. Cathay Pacific on myynyt esimerkiksi Helsinki-Manila/Cebu/Phuket-Hongkong-Helsinki lentoja hieman alle 500 eurolla tammikuussa 2019.

Emirates

Emiratesin lentoihin Suomesta Aasiaan, Afrikkaan, Oseaniaan ja Lähi-itään voi yleensä yhdistää stopoverin meno- tai paluumatkalla Dubaissa lentokenttäverojen hinnalla. Lisäksi tiettyihin Australian lentoihin voi yhdistää stopoverin Singaporessa. Emirates on myynyt viime vuonna esimerkiksi Helsinki – Dubai – Phuket – Helsinki lentoja halvimmillaan alle 500 eurolla.

Etihad Airways

Etihadin lentoihin voi välillä yhdistää stopoverin meno- tai paluumatkalla stopoverin Abu Dhabissa lentokenttäverojen hinnalla.

Japan Airlines ja Finnairin Japanin lennot

Finnairin ja Japan Airlinesin Japanin lentoihin voi yhdistää stopoverin Fukuokassa, Tokiossa, Nagoyassa ja/tai Osakassa. Stopovereista lentoyhtiöt perivät tyypillisesti 75 euron lisämaksun/pysähdys.

Lisäksi Finnairin lentoihin Keski- ja Etelä-Euroopasta Helsingin kautta Kiinaan, Hongkongiin, Thaimaahan ja Singaporeen voi välillä yhdistää muutaman päivän stopoverin Helsingissä lentokenttäverojen hinnalla.

Juneyao Airlines (Shanghai)

Kiinalainen Juneyao Airlines aloittaa lennot Helsingistä Shanghaihin kesäkuussa 2019. Ainakin osaan Juneyao Airlinesin lennoista voi yhdistää lentokenttäverojen hinnalla stopoverin Shanghaissa. Juneyao on myynyt esimerkiksi Helsinki – Shanghai – Okinawa (Japani) – Helsinki lentoja ~500 eurolla.

Lufthansa

Lufthansan Aasian lentoihin voi välillä yhdistää stopoverin, josta lentoyhtiö veloittaa lentokenttäverojen lisäksi 75 euron lisämaksun (kaikki Lufthansan liput kuten halvimmat Singaporen tarjousllennot eivät salli stopovereita).

Qatar Airways

Qatar Airwaysin lentoihin voi pääsääntöisesti yhdistää lentokenttäverojen hinnalla 1-4 vuorokauden stopoverin Dohassa.

Singapore Airlines

Singapore Airlinesin lentoihin voi välillä yhdistää stopoverin Singaporessa lentokenttäverojen hinnalla.

Turkish Airlines

Turkish Airlinesin lentoihin voi yleensä yhdistää stopoverin Istanbulissa lentokenttäverojen hinnalla (Turkish Airlines veloittaa välillä 50 euron lisämaksun stopoverista).

Xiamen Airlines

Kiinalaisen Xiamen Airlinesin lentoihin voi usein yhdistää stopoverin Xiamenissa lentokenttäverojen hinnalla. Xiamen Airlines on viime vuonna myynyt esimerkiksi Helsinki-Xiamen-Bali-Helsinki lentoja alle 450 eurolla.

Miten stopover -lennot voi varata?

Stopover -lentojen etsiminen kannattaa aloittaa etsimällä ensin tavallisia meno-paluulentoja varsinaiseen matkakohteeseen.

Jos lentoihin sisältyvä koneenvaihtokaupunki vaikuttaa kiinnostavalta matkakohteelta ja lentoyhtiön lippuihin voi yhdistää stopoverin, lentojen etsimistä kannattaa jatkaa selvittämällä vähintään muutama matkapäivä, joille on myynnissä edullisia meno-paluulentoja.

Tämän jälkeen lentojen etsimistä voi jatkaa valitsemalla useita kohteita, monikaupunki (multi-city) tai vastaavan kohdan lentoyhtiön, matkatoimiston (esim. ebookers, Expedia, Kilroy, Travellink) tai hintavertailusivuston (esim. momondo, Skyscanner) hakulomakkeesta.

Esimerkki. Jos Qatar Airwaysin halvimpia tarjouslentoja on myynnissä päivien 5.5. ja 8.5. Helsinki-Doha-Bali lennoille ja 22.5. Bali-Doha-Helsinki lennolle, edullisia stopover-lentoja on todennäköisesti myynnissä seuraaville matkapäiville: Helsinki-Doha 5.5., Doha-Bali 8.5., Bali-Helsinki 22.5.

Stopover –lennot voi varata myös virkailijan avustuksella, mistä lentoyhtiö/matkatoimisto veloittaa tyypillisesti 50-150 euron palvelumaksun.

Muista myös open-jaw –lennot

Stopover –lentojen ostaminen ei aina ole järkevin tapa rakentaa kiertomatka, joten aina ennen lentojen ostamista kannattaa tarkistaa onko lentojen ostaminen kerralla halvin tapa varata lennot.

Perinteisten meno-paluulippujen lisäksi useimmat lentoyhtiöt myyvät myös open-jaw -lippuja eli meno-paluulippuja, joiden paluulento lähtee eri kaupungista.

Esimerkiksi Helsinki-Manila-Hongkong-Helsinki lentoja varatessa kannattaa tarkistaa tuleeko halvemmaksi ostaa kaikki lennot kerralla vai esimerkiksi yhdensuuntaisen Manila-Hongkong lipun ostaminen paikalliselta halpalentoyhtiöltä ja meno-paluulipun, jonka menolento saapuu Manilaan ja paluulento lähtee Hongkongista, ostaminen.

Aloita lentojen etsiminen hyvissä ajoin etukäteen

Useat lentoyhtiöt myyvät koneenvaihdollisia lentoja Suomesta Aasiaan, mutta yleensä korkeintaan yksi lentoyhtiö myy stopoverin tietyssä kaupungissa sisältäviä lentoja. Esimerkiksi edullisten Helsinki-Cebu-Hongkong-Helsinki lentojen löytäminen edellyttää käytännössä sitä, että Cathay Pacific myy edullisia tarjouslentoja Helsingistä Filippiineille.

Lentoyhtiöt eivät myy halpoja tarjouslentoja koko ajan jokaiseen kohteeseen, joten lentojen etsiminen kannattaa aloittaa tavallista aikaisemmin, jos haluat varata stopoverin tietyssä kaupungissa sisältävät lennot. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että syyslennot olisi ehdottomasta varattava tammikuussa vaan sitä, että sopiville päiville löytyy huomattavasti todennäköisemmin ennemmin tai myöhemmin edullisia stopover -lentoja, jos lentojen etsiminen on aloitettu hyvissä ajoin etukäteen.

Muuta luettavaa

Miten löytää halpa kesälomamatka?

Miten löytää halpa kesälomamatka?

Olemme saaneet viime viikkoina useita lukijakysymyksiä ensi kesän matkoista. Kokosimme yleisimpien kysymysten perusteella vinkkejä edullista…

Lue lisää

Halvat lennot Australiaan

Halvat lennot Australiaan

Viime viikkoina olemme saaneet lukijoilta useita kysymyksiä Australian lennoista, joten kokosin tietopaketin halpoja lentoja Australiaan…

Lue lisää

Halpalentoyhtiöt Suomessa

Halpalentoyhtiöt Suomessa

Kokosimme kaikki Suomeen lentävät halpalentoyhtiöt tälle sivulle. Halpalentoyhtiöden määritelmä on melko epämääräinen, joten aina ei…

Lue lisää