Miten Finnair Plus -pisteitä kannattaa käyttää?

Kokosimme päivitetyn tietopaketin Finnair Plus -pisteiden käyttämisestä. Finnairin lentopisteitä pystyy käyttämään mm. Finnairin ja muiden oneworld -yhtiöiden palkintolentoihin, matkustusluokan korottamiseen, hotelli- ja ravintolahjakortteihin, lisäpalveluiden maksamiseen ja muihin palkintoihin.

Pisteiden käyttötapa vaikuttaa olennaisesti pisteiden käyttöarvoon, joten käyttämällä pisteet viisaasti pystyy maksimoimaan käyttöarvoa. Parhaasta tavasta käyttää Finnair Plus -pisteitä on varmasti monia näkemyksiä, joten lukijakysymykset ja kommentit ovat tervetulleita.
finnair plus

Palkintolentojen hinnoittelu perustuu vyöhykkeisiin

Palkintolentojen hinnoittelu perustuu vyöhykkeisiin, joten pistehinnan ja tavallisten lentolippujen hinnan välillä ei ole suoraa riippuvuussuhdetta. (Poikkeuksena Any Seat -lentopalkinnot, joihin pisteitä ei kannata käyttää ilman erittäin perusteltua syytä pisteiden erittäin heikon käyttöarvon takia.)

Finnairin verkosto on jaettu kolmeen vyöhykkeeseen: kotimaan ja Pohjois-Euroopan lennot, muu Eurooppa, Tel Aviv ja Dubai ja Aasia & Amerikka. Muiden lentoyhtiöiden palkintolentoihin sovelletaan lentoyhtiökohtaisia vyöhykkeitä.

Matkatavarat sisältyvät palkintolentojen hintaan

Halvimmista Euroopan ja Pohjois-Amerikan tarjouslennoista poiketen matkatavarat (pääsääntöisesti max. 23 kg) sisältyvät Finnairin ja NORRA:n operoimien palkintolentojen ja matkustusluokan korotusten hintaan.

Kuuntele äänikirjoja matkalla

BookBeat on äänikirjapalvelu, jossa yli 500 000 äänikirjaa.

BookBeat tarjoaa 30 päivän maksuttoman kokeilujakson, jos et ole kokeillut BookBeatia aiemmin. Jaksoon sisältyy 20 tuntia kuunteluaikaa, joka vastaa noin 3-4 kokonaista kirjaa.

Liity ilmaiseksi
Bookbeat.fi
mainos

Vertaa hintoja ennen pisteiden käyttämistä

Ennen pisteiden käyttämistä kannattaa aina tarkistaa mihin hintaan lennot sopiville päiville ostettua rahalla ja miettiä kannattaako pisteet käyttää nyt vai saako niille enemmän vastinetta käyttämällä ne myöhemmin esimerkiksi syyslomalentoja Dubaihin tai Lissaboniin varatessa.

Esimerkiksi Finnairin Lontoon lentoja ei kannata maksaa lentopisteillä, jos samat lennot saa varattua 100 eurolla. Toisaalta lennot kannattaa maksaa ehdottomasti lentopisteillä jos halvimmat Lontoon lennot sopiville päiville maksavat 400 euroa.

Palkintolentoja on saatavissa rajoitetusti

Palkintolentoja on saatavissa rajoitetusti, joten palkintolennot erityisesti koulujen lomaviikoille ja pääsiäiseksi kannattaa varata ajoissa. Matkustusluokan korotuksista kiinnostuneiden kannattaa tarkistaa saatavuustilanne ennen lentojen ostamista.

Palkintolennot eivät ole täysin ilmaisia

Finnair Plus -pisteillä varatuista lennoista on maksettava lentokenttäverot ja polttoainelisämaksu (Finnairin Euroopan ja Lähi-idän lennoista ei tarvitse maksaa polttoainelisämaksua). Poikkeuksena matkustusluokan korotukset, joista ei tarvitse maksaa lentokenttäveroja eikä lisämaksuja.

Matkustusluokan korotuksista

Matkustusluokan korottaminen on perinteisesti ollut yksi parhaimmista tavoista käyttää Finnair Plus -pisteitä, mutta Finnair on pari vuotta sitten alentanut businessluokan palkintolentojen pistehintoja ja muuttanut syksyllä 2019 matkustusluokan korotusprosessia Siksi businessluokan lentoja varatessa kannattaa aina tutkia onko matkustusluokan korottaminen vai businessluokan palkintolentojen varaaminen järkevämpää.

Pohjois-Euroopan sisäisten lentojen korottaminen maksaa 7 500 Finnair Plus -pistettä / suunta, Euroopan ja Dubain lentojen 10 000 pistettä / suunta ja kaukolentojen 50 000 pistettä / suunta. Finnair Plus -pisteitä voi käyttää myös Finnairin halvimpien tarjouslippujen korottamiseen (pisteillä ei pysty korottamaan muiden lentoyhtiöiden lentoja eikä palkintolentoja).

Vyöhykerajoista johtuen pisteille saa enemmän vastinetta pitkillä Euroopan sisäisillä lennoilla (esim. Madrid, Dubai, Tel Aviv) ja pitkillä kaukolennoilla (esim. Singapore, Hongkong, San Francisco). Businessluokan lentoja Lontooseen ja Dubaihin varatessa kannattaa suosia Airbus A350 -lentoja.

Pisteille saa enemmän vastinetta kalliita viime hetken, viikonloppu- ja sesonkilentoja varattaessa

Rahalla maksettujen viime hetken, sesonki- ja viikonloppulentojen hintataso on yleensä Finnairin tarjouslentojen alkaen-hintoja korkeampi. Tavallisten lentolippujen hintataso ei vaikuta palkintolentojen pistehintaan, joten ennen syystä tai toisesta kalliiden Euroopan sisäisten lentojen varaamista kannattaa tarkistaa saako samat lennot varattua lentopisteillä.

Pisteille saa usein enemmän vastinetta lentoja rantalomakohteisiin ja Portugaliin varatessa

Halpojen lentojen löytäminen Alicanteen, Antalyaan, Málagaan, Riminille, Kreikkaan, Israeliin ja muihin rantalomakohteisiin on yleensä vaikeampaa kuin Lontoon ja Amsterdamin kaltaisiin kaupunkilomakohteisiin, joten Euroopan lentoja varatessa pisteille saa usein enemmän vastinetta lentoja rantalomakohteisiin varatessa.

Lissabon, Madeira ja Porto eivät varsinaisesti ole rantalomakohteita, mutta rahalla maksetut lennot Suomesta Portugaliin ovat usein yllättävän kalliita.

Yhdensuuntaiset lennot kannattaa usein maksaa lentopisteillä

Finnairin ja monien muiden perinteisten lentoyhtiöiden rahalla maksetut yhdensuuntaiset liput ovat yllättävän usein meno-paluulippuja kalliimpia. Finnair Plus -pisteitä voi käyttää myös Finnairin yhdensuuntaisten lentojen maksamiseen (pisteveloitus ~60 % meno-paluulipun hinnasta), joten yhdensuuntaisia lentoja varatessa kannattaa harkita lentopisteiden käyttämistä.

Palkintolennot Reykjavikiin maksavat vain 15 000 Finnair Plus -pistettä

Reykjavikin lennot ovat yksi mielenkiintoisimmista käyttökohteista Finnair Plus -pisteille erityisesti maakuntakentiltä ja/tai ruumalaukun kanssa matkustettaessa. Reykjavik kuuluu samaan vyöhykkeeseen kuin muut Pohjois-Euroopan kohteet, vaikka Reykjavik sijaitsee kauempana Helsingistä kuin esimerkiksi Berliini, Dublin, Lontoo tai Nizza, joihin palkintolennot turistiluokassa maksavat 30 000 pistettä. Meno-paluulennot turistiluokassa Suomesta Reykjavikiin maksavat 15 000 pistettä ja businessluokassa 25 000 pistettä.

Palkintolentoja Reykjavikiin on saatavissa melko rajoitetusti, joten ne kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen.

Rahalla maksetut Suomesta Göteborgiin, Tromssaan ja Varsovaan ovat usein melko kalliita palkintolentojen pistehintaan suhteutettuna, joten myös nämä Pohjois-Euroopan kohteet ovat usein hyviä käyttökohteita pisteille.

Dubain lentoja varatessa pisteille saa hyvin vastinetta

Dubai on Islannin ohella toinen mielenkiintoinen poikkeus. Finnairin Dubain lennot luokitellaan palkintotaulukossa Euroopan sisäisiksi lennoiksi, joten meno-paluu turistiluokassa maksaa ainoastaan 30 000 Finnair Plus -pistettä ja businessluokassa 50 000 pistettä ja matkustusluokan korotus 10 000 pistettä / suunta.

Dubain lentoja varatessa kannattaa kiinnittää huomiota konetyyppiin. Suurin osa lennoista lennetään normaalisti Euroopan lennoilla käytettävillä Airbus A321-koneilla, mutta kaksi viikkovuoroa lennetään Airbus A350 -koneilla, joiden businessluokkaan on asennettu täysin makuuasentoon kääntyvät full-flat -vuodeistuimet ja viihdejärjestelmä.

Käyttöarvo on korkeampi maakuntakentiltä lennettäessä

Tavalliset rahalla maksettavat lentoliput maakuntakentiltä ulkomaille ovat yleensä kalliimpia kuin Helsingistä, mutta Finnairin palkintolentojen pistehinta on sama myös maakuntakentiltä matkustettaessa. Siksi pisteiden käyttöarvo on yleensä korkeampi maakuntakentiltä ulkomaille lennettäessä.

Finnair Plus -pisteitä ei kannata käyttää kaukolentoihin turistiluokassa

Meno-paluulennot turistiluokassa kaukokohteisiin maksavat 90 000 Finnair Plus -pistettä ja businessluokassa 160 000 Finnair Plus -pistettä. Palkintolennoista kaukokohteisiin on maksettava lentokenttäverojen lisäksi noin 200-300 euron polttoainelisämaksu, joten pisteille saa yleensä selkeästi enemmän vastinetta esimerkiksi businessluokan palkintolentoja tai Euroopan sisäisiä turistiluokan lentoja varatessa.

Kaukolentojen businessluokasta kiinnostuneiden kannattaa miettiä onko matkustusluokan korottaminen vai businessluokan palkintolennon varaaminen järkevämpää.
ravintola elite
Ravintola Elite, johon mm. saa lahjakortin Finnair Plus-pisteillä.

Pisteitä voi käyttää myös lahjakortteihin ja lisäpalveluihin, mutta pisteiden käyttöarvo on korkeampi lentopalkintoja maksettaessa

Finnair Plus -pisteitä voi käyttää myös mm. hotelli- ja ravintolahjakorttien, loungevoucherien, laukku- ja paikkamaksujen, etukäteen tilattujen aterioiden ja muiden lisäpalveluiden maksamiseen, mutta pisteille saa usein enemmän vastinetta lentopalkintoja maksettaessa. Äärimmäisenä esimerkkinä mainittakoon, että off-peak sisäänpääsy Finnairin businessloungeen kokonaan pisteillä maksaa 11 – 14 000 Finnair Plus -pistettä, mutta Euroopan lennon korottaminen maksaa ainoastaan 7 500 – 10 000 Finnair Plus -pistettä / suunta. Matkustusluokan korotuksen hintaan paremman tarjoilun ja paikan lisäksi myös monet muut businessluokan palvelut kuten sisäänpääsy loungeen.

Lahjakortteja lunastaessa pisteille voi tietyissä tapauksissa kuitenkin saada kohtuullisesti vastinetta pisteitä ja rahaa yhdistelemällä. Esimerkiksi Royal Ravintoloiden 100 euron lahjakortin saa lunastettua 49,85 eurolla + 3000 Finnair Plus -pisteellä. Lahjakortteja ostaessa yleensä ainoastaan minimiveloitus kannattaa maksaa pisteillä ja loput rahalla.

Piste+rahatarjousten plussat ja miinukset

Finnair on viime vuosina julkaissut muutaman kuukauden välein raha+piste-tarjouksia, joiden joukosta löytyy välillä mielenkiintoisia tarjouslentoja. Raha+piste-tarjouslentojen hinnasta suurin osa maksetaan rahalla ja loput Finnair Plus -pisteillä. Euroopan sisäisten piste+rahatarjousten varaaminen vaatii yleensä 1 000 – 2 000 Finnair Plus -pistettä ja kaukolentojen 2 000 – 5 000 pistettä.

Normaaleista palkintolennoista poiketen piste+raha -lennot ovat palkintolentoja. Siksi niistä ei kerry lentopisteitä eikä niitä voi korottaa Finnair Plus -pisteillä businessluokkaan, mutta matkatavarat (max 23 kg) sisältyvät hintaan myös Euroopan sisäisillä lennoilla. Alkaen-hintojen lisäksi eri lentotarjouksia vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota myös paikkatilanteeseen, sillä piste+raha-tarjouslentoja on usein paremmin saatavissa kuin Finnairin kaikista halvimpia tarjouslippuja.

Piste+rahatarjousten kilpailukyky Finnairin normaaleihin tarjouslentoihin verrattuna vaihtelee runsaasti. Euroopan sisäisillä lennoilla matkalaukkumaksut ylittävät yleensä halvimmista tarjouslipuista kertyvien lentopisteiden käyttöarvon, mutta kaukolentojen osalta tilanne vaihtelee huomattavasti. Businessluokan lennoista kiinnostuneet saavat yleensä enemmän vastinetta rahoillensa ostamalla piste+rahatarjouslentojen sijasta esimerkiksi Finnairin tavallisia businessluokan tarjouslentoja Tukholmasta.

Oneworld -palkintolennoista

Finnair Plus -pisteitä voi käyttää myös oneworld -yhtiöiden (American Airlines, British Airways, Iberia, Japan Airlines jne.), Alaska Airlinesin, Juneyaon ja BRA:n palkintolentoihin.

Useimpien oneworld -palkintolentojen pistehinta on korkea Finnairin lentojen pistehintaan verrattuna, mutta tietyillä reiteillä pisteille saa kohtuullisesti vastinetta. Esimerkiksi pitkät rahalla maksetut Japanin (25 000 Finnair Plus -pistettä / meno-paluu) ja Qantasin Australian sisäiset lennot (turistiluokassa 40 000 Finnair Plus -pistettä / meno-paluu ja businessluokassa 60 000 pistettä) ovat usein melko kalliita. Pisteitä voi käyttää myös yhdensuuntaisiin lentoihin (pisteveloitus ~60 % meno-paluulipun hinnasta).

Lentoyhtiökohtaisiin taulukoihin perustuvien lentopalkintoihin lisäksi pisteitä voi käyttää myös matkan pituuteen perustuviin oneworld -palkintolentoihin, jos varaukseen sisältyy vähintään kahden oneworld -yhtiön lentoja.

Oneworld -palkintolentoja varatessa kannattaa verrata pistehinnan lisäksi myös lentoyhtiöiden polttoainelisämaksukäytäntöjä. Esimerkiksi British Airwaysin ja Iberian Etelä-Amerikan lennoista on maksettava reitistä riippuen n. 200-400 euron polttoainelisämaksu, mutta LATAM Airlinesin palkintolennoista ei tarvitse maksaa polttoainelisämaksua (LATAM eroaa 30.4.2020 oneworldista).

Seuraa kanta-asiakastarjouksia

Finnair on viime vuosina julkaissut muutaman kerran vuodessa kerran vuodessa tarjouksia, joita hyödyntämällä palkintolentojen pistehinnasta on saanut pienen alennuksen.

Palkintopisteitä voi muuttaa tasopisteiksi

Finnair palkitsee muiden lentoyhtiöiden tapaan kymmeniä kertoja vuodessa matkustavia kanta-asiakkaita tasoeduilla (maksuttomat matkatavarat Light-lipulla matkustettaessa, sisäänpääsy businessluokan loungeihin myös turistiluokan lipulla, upgradevoucherit jne.). Tasokorttia tavoiteltaessa tai uusittaessa ongelmaksi usein muodostuu vaaditun pistepotin kerääminen. Tarvittaessa ongelman voi ratkaista esimerkiksi muuttamalla palkintopisteitä tasopisteiksi (15 000 palkintopistettä vastaa 5 000 tasopistettä).

Miten Finnair Plus -pisteiden vanhenemisen voi estää?

Finnair Plus -pisteet eivät vanhene, jos keräät tai käytät pisteitä vähintään kerran 18 kuukaudessa. Tarvittaessa pisteiden vanhemisen voi estää esimerkiksi keräämällä tai käyttämällä pisteitä lentoihin, pisteitä ostamalla, lahjoittamalla hyväntekeväisyyteen 1000 Finnair Plus -pistettä tai tekemällä muutaman euron ostoksen liikkeessä, jossa voi kerätä Finnair Plus -pisteitä.

Milloin Finnair Plus -pisteitä kannattaa ostaa?

Finnair Plus -palkintopisteitä pystyy tarvittaessa ostamaan. 1 000 Finnair Plus -palkintopistettä maksaa normaalisti 12,88 €, mutta Finnair julkaisee parin kuukauden välein kampanjatarjouksia, joita hyödyntämällä erityisesti suurempia piste-eriä saa ostettua alennettuun hintaan. Pisteiden ostamista kannattaa harkita lähinnä, jos olet saanut vähintään ~80-90 % palkintolentojen vaatimasta pistepotista ja/tai haluat estää pisteiden vanhemisen. (Poikkeuksena tietyt Euroopan lennot, joille rahalla maksetut liput ovat usein yllättävän kalliita.)

Pisteiden hamstraaminen ei kannata

Lentoyhtiöt voivat halutessaan muuttaa kanta-asiakasohjelmien sääntöjä ja korottaa pistehintoja ilman ennakkoilmoitusta, joten hamstraamisen sijasta Finnairin ja muiden lentoyhtiöiden lentopisteitä kannattaa käyttää hyvien käyttökohteiden löydyttyä.

Muuta luettavaa

Halpalentoyhtiöt Suomessa

Halpalentoyhtiöt Suomessa

Kokosimme kaikki Suomeen lentävät halpalentoyhtiöt tälle sivulle. Halpalentoyhtiöden määritelmä on melko epämääräinen, joten aina ei…

Lue lisää

Halpalennot Etelä-Amerikassa ja Meksikossa

Halpalennot Etelä-Amerikassa ja Meksikossa

Halpalennot ovat vähitellen yleistyneet Latinalaisessa Amerikassa viimeisen vuosikymmenen aikana. Tästä huolimatta alueen Etelä-Amerikan sisäiset lentomarkkinat…

Lue lisää

Halpabussit Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa

Halpabussit Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa

Viime vuosina halpabussiverkosto on kasvanut olennaisesti Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, jonka myötä bussilla matkustaminen on usein…

Lue lisää