Lentosukat – Parhaat kompressiosukat lentokoneeseen

Mitkä ovat lentosukat?

Lentosukat ovat erityisiä sukkia, joita käytetään lennon aikana. Niitä kutsutaan myös nimillä kompressiosukat, puristussukat tai tukisukat.

Lentosukat vähentävät jalkojen turvotusta ja parantavat verenkiertoa. Moniin yleisiin jalkaoireisiin määrätään kompressiosukkia ihan lääkärissäkin.

Lentosukat ovat tiukkoja, mutta eivät yhtään epämukavia. Ne tuntuvat hyvin istuvilta, ja lähes kaikki kokemukset mitä olen kuullut tai lukenut itseni lisäksi ovat sitä mieltä, että ne tekevät lennon aikana olosta huomattavasti miellyttävämmän.

Parhaat Lentosukat

Lentosukkien tärkeimmät ominaisuudet ovat puristusvoima, materiaalin laatu ja sukan pituus (+ se että ostat oikean koon!). Lentosukkien puristusvoiman tulisi olla noin 15-20 mmHg, mikä auttaa parantamaan verenkiertoa ja vähentää jalkojen turvotusta.

Lentosukkien materiaali vaikuttaa sukan käyttömukavuuteen ja hengittävyyteen. Laadukkaat lentosukat valmistetaan yleensä nylonista tai sen tapaisista kankaista. Nämä materiaalit ovat kestäviä ja hengittäviä, mikä tarkoittaa, että ne eivät kuumenna jalkoja ja tarjoavat miellyttävän tuntuman jalassa. Vältä ostamasta polyesterisukkia. Jalat alkavat hikoilla paljon ja olo ei ole mukava.

Halvat lentosukat voivat maksaa vain muutaman euron. Hyviä tuotteita alkaa saamaan ~15 eurolla. Kalliit saattavat maksaa 50-100e

Meidän testaamat lentosukat

Bambu Kompressiosukat

Bambu Kompressiosukat

Bambusekoitteesta valmisteut lentosukat. Ekoystävällinen ja hellä jalalle. Lentokoneeseen yleensä suositellaan kompressiosukkia, jotka puristavat vähän enemmän. Jos vartavasten etsit vähän hellempiä sukkia tai luulet, että vahva puristusvoima voi olla juuri sinulle epämukava, ovat nämä erittäin hyvä vaihtoehto.

Kompression vahvuus: 8-15 mmHg

Plussat

 • Ekoystävällinen
 • Laadukkaasti tehty
 • Korkea

Miinukset

 • Hellä puristusvoima
Katso hinta
partioaitta.fi
Travelon lentosukat

Travelon lentosukat

Nylonista ja elastaanista valmistetut travelonin pitkävartiset kompressiosukat ovat laadukkaat ja kestävät. Olen vasta hetken ehtinyt näitä käyttämään, mutta tuntuvat paljon laadukkaammilta kuin mitä hinnasta uskoisi.

Plussat

 • Hyvät materiaalit
 • Kestävän oloiset
 • Hinta
Katso hinta
matkavaruste.fi
Kompressionilkkasukka Thermoskin

Kompressionilkkasukka Thermoskin

Tämä lentosukka on hyvin puristava ja laadukas. Se on normaalin sukan pituinen joten kompressio ei auta paljoa jalkapohjaa pidemmälle, mutta sitä on helpompi ja mukavampi käyttää. Jos käytät kompressiosukkaa paljon lentokoneenulkopuolella, tämä saattaa olla hyvä vaihtoehto sinulle. Jos etsit sukkaa minkä puet pelkästään lentokoneeseen, suosittelisin pidempivarrellista.

Kompression vahvuus: 15-30 mmHg

Plussat

 • Lyhyt
 • Hyvät materiaalit
 • Hyvä kompressio

Miinukset

 • Lyhyt
Katso hinta
apteekkituotteet.fi

Lentosukkien hyödyt lennon aikana

Lentokoneessa lentokorkeus voi olla jopa 10 kilometriä, jossa ilma on ohuempaa ja ilmanpaine on alhaisempi kuin maanpinnalla. Lennoilla myöskin tulee istuttua huonossa sennossa tavallista pidempään. Tämä voi vaikuttaa verenkiertoon ja jalkojen turvotukseen. Lentosukat tarjoavat tähän ratkaisun.

Lentosukat parantavat verenkiertoa

Lentosukkien tärkein tehtävä on parantaa verenkiertoa lennon aikana. Ne auttavat välttämään jalkojen turvotusta ja veritulppia, jotka voivat aiheuttaa terveysongelmia pitkillä lennoilla. Erityisesti vanhemmat ihmiset hyötyvät lentosukkien käytöstä, koska heidän verenkiertonsa on usein heikentynyt.

Lentosukat ovatkin hyvä lahjaidea isälle tai äidille, tai muille vanhemmille ihmisille. Huomaathan et ne hyödyttävät kaiken ikäisiä, hyöty on vain suurempi mitä iäkkäämpi ihminen niitä käyttää.

Lentosukat vähentävät jalkojen turvotusta

Pitkät lennot voivat aiheuttaa jalkojen turvotusta, joka voi tuntua epämiellyttävältä ja jopa kivuliaalta. Lentosukat auttavat vähentämään turvotusta ja pitävät jalat raikkaina koko lennon ajan.

Matkustusmukavuuden parantaminen

Lentosukat tekevät matkustamisesta mukavampaa, koska ne auttavat välttämään jalkojen turvotusta ja kipuja. Ne myös vähentävät jalkojen väsymistä ja auttavat pitämään verenkierron tasaisena lennon aikana.

Lentosukkien käyttö

Lentosukkia on vaikea käyttää täysin väärin, mutta muutamalla simppelillä neuvolla saat niistä enemmän irti.

Lentosukkien käyttöaika

Lentosukkia tulisi käyttää koko lentomatkan ajan, jotta ne voivat auttaa verenkierron parantamisessa ja jalkojen turvotuksen vähentämisessä. Sukat tulisi pukea ennen lennon lähtöä ja pitää niitä jalassa koko lennon ajan.

Vaikka lentosukat ovat yleensä turvallisia käyttää, ei ole suositeltavaa käyttää niitä kuitenkaan yhtäjaksoisesti liian pitkiä aikoja (12h+).

Lentosukat on myös vain osa jalkojen terveyttä lennolla. Muista jalotella käytävillä ja venytellä varsinkin pitkillä lennoilla.

Lentosukkien pesu

Lentosukkia suositellaan pestäväksi käsin, jotta niiden joustavuus ja tuen antokyky säilyvät. Lentosukkien materiaali on yleensä nopeasti kuivuvaa, joten ne voi helposti pestä ja kuivata vaikka hotellihuoneessa ennen seuraavaa lentoa.

Muuta luettavaa

Matkalaukun nimilaput – Tärkeitä vai ei?

Matkalaukun nimilaput – Tärkeitä vai ei?

Matkalaukun nimilaput ovat pieniä, usein muovisia laattoja, joita kiinnitetään matkalaukkuun sen tunnistettavuuden parantamiseksi. Matkalaukun nimilapun…

Lue lisää

Unimaskit matkustukseen

Unimaskit matkustukseen

Unen tärkeys matkustaessa Matkustaessa unen laatu voi heikentyä, mikä voi vaikuttaa koko matkan aikatauluun ja…

Lue lisää

Käsituuletin matkalle

Käsituuletin matkalle

Kun lähdet lomalle lämpimään maahan, voit olettaa, että aurinko paistaa ja ilmasto on miellyttävä. Kuitenkin,…

Lue lisää