Pakkauskuutio – Järjestystä pakkaukseen

Pakkaaminen on matkailun masentavin puoli. Myös epäjärjestetystä matkalaukusta tai repusta on vaikea kaivaa tavaroita. Tässä artikkelissa tarkastelemme pakkauskuutioita, uutta trendikästä tapaa pakata matkalaukkuja. Kerromme, mitä pakkauskuutiot ovat, niiden edut ja haitat, sekä miten niitä käytetään. Lopuksi annamme oman näkemyksemme siitä, ovatko pakkauskuutiot sen arvoisia.

Mitä ovat pakkauskuutiot?

Pakkauskuutiot (eng. packing cubes) ovat pieniä, kestäviä pakkauspussukoita, jotka auttavat pitämään matkatavarat järjestettyinä ja helpottavat pakkaamista. Ne ovat yleensä valmistettu kestävästä nylonista tai polyesteristä, ja niitä on saatavilla eri kokoisina, joten ne sopivat kaikenkokoisiin matkalaukkuihin tai reppuihin. Pakkauskuutiota kutsutaan myös nimellä pakkauspussi tai matkalaukun järjestelijä.

Parhaat pakkauskuutiot

Olemme käyttäneet pakkauskuutiota muutaman vuoden ajan ja on tullut testattua aika monen eri merkin erilaisia malleja. Omat suosikit ovat Eagle Creekin pakkauskuutiot, mutta jokaisen omiin tarpeisiin sopii vähän erilaisia. Tässä listaan parhaita tuotteita, jotka ovat vähän erilaisia keskenään että on valinnanvaraa moneen tarpeeseen.

Kevyet pakkauskuutiot Eagle Creek

Kevyet pakkauskuutiot Eagle Creek

Eagle Creek Pack-It Isolate Cube Set XS/S/M on kevyt ja joustava pakkauspussi sarja, joka sisältää kolme erikokoista kuutiota eri väreissä. Pakkauskuutiot ovat kevyitä ja joustavia. Niiden materiaali tuntuu ehkä vähän hauraalta, mutta yli vuoden käytön jälkeen ei ole muodostunut yhtään kulumisen jälkiä.

Plussat

 • Kevyt ja joustava, mikä helpottaa pakkaamista
 • Vinot vetoketjut luovat pienemmän "säiliön" muodon, joka helpottaa pakkaamista
 • Vettähylkivä materiaali suojaa roiskeilta
 • Saatavilla useissa eri koko- ja väriyhdistelmissä

Miinukset

 • Kuutiot eivät ole yhtä joustavia kuin jotkut muut ultrakevyet vaihtoehdot
Katso hinta
matkavaruste.fi
Amazonin pakkauskuutiot

Amazonin pakkauskuutiot

Amazonin Eono 8-osainen pakkauskuutiosetti on erinomainen hintalaatu-suhteeltaan. Kaikki pakkauspussit ovat eri kokoisia, jotta varmasti löydät järkevän tavan järjestellä kaikki tavarasi matkalaukussa tai repussa. Tuote on ok-laatuinen, mutta hinta on erittäin edullinen.

Plussat

 • Hyvä hinta-laatusuhde
 • Sisältää 8 osaa, joten tarjolla on runsaasti tilaa pakkaamiseen
 • Helppo taittaa ja pestä
Katso hinta
amazon.de
Osprey pakkauskuutio -setti

Osprey pakkauskuutio -setti

Osprey pakkauskuutio -setti on erittäin suosittu valinta lentomatkustajien keskuudessa. Setti sisältää kolme eri kokoa ja se on valmistettu erittäin kestävästä materiaalista, joka kestää kulutusta. Tuote on kaikenkaikkiaan hyvälaatuinen.

Plussat

 • Kevyt ja helppo järjestellä
 • Kestävä materiaali, joka kestää kulutusta
 • Tulee kolmen eri koon settinä

Miinukset

 • Materiaali voi olla hieman liukas
 • Vain yksi vetoketju
Katso hinta
partioaitta.fi

Näiden pakkauskuutioiden avulla voit pakata matkalaukkusi helpommin ja pitää tavarasi järjestyksessä matkasi aikana. Valitse omasi henkilökohtaisten mieltymystesi ja matkasi tarpeiden mukaan.

Pakkauskuutioiden ostaminen

Muutamaa seikkaan kannattaa pitää mielessä, kun on valitsemassa mitä pakkauskuutiota ostaa

Kannattaako ostaa pakkauskuutiosetti vai yksittäisiä kuutioita?

Setit ovat aina vähän halvempia. Jos olet ostamassa ensimmäisiä pakkauskuutiota, suosittelen aloittamaan setillä. Erilaisissa seteissä tulee erikokoisia pusseja eri kokoisille esineille. Jos et ole vielä käyttänyt tuotteita, et todennäköisesti tiedä vielä mitä tarvitset. On hyvä kokeilla pienellä variaatiolla. Kun pakkausmiltymyksesi kehittyvät, voit mitatata helposti minkä kokoisia pakkauspusseja tarvitset lisää ja ostaa niitä yksittäin.

Laatuerot

Halpojen ja kalliiden pakkauskuutioden välillä on suuria eroja. Parempien merkkien kuutioissa on kestävämpää ja kevyempää kangasta, tavarat puristetaan tiivimmäksi, vetoketjut ovat kestävämpiä ja tuote toimii muutenkin järkevämmin. En lähtisi itse ostamaan halvimpia vaihtoehtoja.

Pakkauskuutioiden edut

Pakkauskuutioilla on monia etuja, joista tärkeimmät ovat:

 1. Tavaroiden järjestäminen – Pakkauskuutiot auttavat pitämään tavarat järjestyksessä, mikä tekee niiden löytämisestä helpompaa.
 2. Pienemmän tilan käyttäminen enemmän tavaroille – Pakkauskuutiot vievät vähemmän tilaa kuin tavarat ilman niitä, joten voit ottaa mukaan enemmän tavaroita.
 3. Erilaisia kokoja eri esineille – Pakkauskuutiot ovat saatavana eri kokoisina, joten voit valita oikean koon eri esineille.
 4. Puhtaiden ja likaisten vaatteiden erillään pitäminen – Pakkauskuutiot auttavat pitämään puhtaat ja likaiset vaatteet erillään.

Pakkauskuutioiden haitat

Pakkauskuutioilla on myös joitain haittoja, joista tärkeimmät ovat:

 1. Liian paljon pakkaamisen riski – Koska pakkauskuutiot ovat pieniä, on helppo ylittää matkalaukun painoraja. On tärkeää olla varovainen, ettet pakkaa liikaa tavaroita, sillä se voi lisätä stressiä matkalla.
 2. Pieni lisävaiva – Pakkauskuutioiden käyttö vaatii hieman lisävaivaa verrattuna perinteiseen pakkaamiseen. Sinun täytyy pakkata tavarat jokaiseen kuutioon erikseen, mikä voi olla hieman aikaa vievää.

Miten pakata käyttäen pakkauskuutioita?

Pakkauskuutioiden käyttäminen on helppoa, kun tiedät mitä teet. Tässä on joitain vinkkejä pakkauskuutioiden käyttämiseen:

 1. Pidä painoraja mielessä – Varmista, että et ylitä matkalaukun painorajaa. Muista, että pakkauskuutiot lisäävät painoa.
 2. Järjestä tavarat – Pakkauskuutiot auttavat tavaroiden järjestämisessä, joten suosittelemme, että pakkaat samankaltaiset tavarat samaan kuutioon.
 3. Pakkaa oikeaan järjestykseen – Aloita pakkaaminen raskaammista tavaroista, kuten kengistä ja housuista, ja jatka sitten kevyempiin esineisiin, kuten t-paitoihin.
 4. Käytä puristus-pakkauskuutioita – Jos haluat säästää tilaa, harkitse puristus-pakkauskuutioiden käyttöä.

Ovatko pakkauskuutiot sen arvoisia?

Pakkauskuutiot ovat hyödyllisiä, jos matkustat usein ja haluat pitää tavarasi järjestyksessä. Ne auttavat sinua pakkaamaan enemmän tavaroita pienempään tilaan ja pitämään likaiset ja puhtaat vaatteet erillään. Kuitenkin, jos matkustat harvoin, et ehkä tarvitse niitä. Pakkauskuutiot ovat myös hieman lisävaivaa ja voivat lisätä painoa matkalaukkuun. Lopullinen päätös siitä, ovatko pakkauskuutiot sen arvoisia, riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi.

Yhteenveto

Pakkauskuutiot ovat hyödyllinen tapa pitää matkatavarat järjestyksessä ja säästää tilaa matkalaukussa. Ne auttavat sinua pakkaamaan enemmän tavaroita pienempään tilaan ja pitämään likaiset ja puhtaat vaatteet erillään. Pakkauskuutioiden käyttö vaatii hieman lisävaivaa, mutta ne ovat sen arvoisia, jos matkustat usein. Valitse omasi ja matkusta helpommin ja järjestelmällisemmin!

Muuta luettavaa

Lentosukat – Parhaat kompressiosukat lentokoneeseen

Lentosukat – Parhaat kompressiosukat lentokoneeseen

Mitkä ovat lentosukat? Lentosukat ovat erityisiä sukkia, joita käytetään lennon aikana. Niitä kutsutaan myös nimillä…

Lue lisää

Unimaskit matkustukseen

Unimaskit matkustukseen

Unen tärkeys matkustaessa Matkustaessa unen laatu voi heikentyä, mikä voi vaikuttaa koko matkan aikatauluun ja…

Lue lisää

Käsituuletin matkalle

Käsituuletin matkalle

Kun lähdet lomalle lämpimään maahan, voit olettaa, että aurinko paistaa ja ilmasto on miellyttävä. Kuitenkin,…

Lue lisää