Unimaskit matkustukseen

Unen tärkeys matkustaessa

Matkustaessa unen laatu voi heikentyä, mikä voi vaikuttaa koko matkan aikatauluun ja kokemukseen. Huonon unen seurauksena voi tuntea olonsa väsyneeksi ja ärtyneeksi. Varsinkin pitkien matkojen yhtehydessä saattaa tapahtua pieniä ja suuriakin virheitä unenpuutteesta johtuen. Unimaskin käyttäminen matkustaessa on yksi tapa varmistaa hyvän unenlaadun ylläpitäminen. Unimaskin avulla on helppo nukahtaa lentokoneessa, bussissa, junassa tai hotellihuoneessa, minne pääsee valo sisään.

Parhaat unimaskit matkustukseen

Cabeau Travel Sleepmask silmätyynyt

Cabeau Travel Sleepmask silmätyynyt

Cabeau Travel Sleepmask silmätyynyt ovat todella mukavat käyttää pitkillä lennoilla tai päiväunilla. Silmälaput ovat pehmeät ja muotoutuvat hyvin kasvoille, ja kuminauhat ovat säädettävissä tarpeen mukaan. Valonestoteho on hyvä ja silmälaput on helppo säilyttää mukana kuljetettavassa pussissa.

Plussat

 • Pehmeät ja muotoutuvat hyvin kasvoille
 • Hyvä valonestoteho
Katso hinta
matkavaruste.fi
Cocoon Eye Shades silmälaput

Cocoon Eye Shades silmälaput

Cocoon eye shades -unimaski on tehty pehmeästä ja hengittävästä materiaalista. Sen säädettävät kuminauhat takaavat hyvän istuvuuden. Silmälaput on myös helppo säilyttää mukana kuljetettavassa pussissa.

Plussat

 • Materiaali
 • Tyylikkyys
 • Säätöhihna

Miinukset

 • Valo saattaa pilkahtaa sisään
Katso hinta
matkavaruste.fi
Craghoppers 3D silmälaput

Craghoppers 3D silmälaput

Silmälappujen pehmeä kangas tuntuu miellyttävältä ja kangas on hengittävä. Lappujen kuminauha on säädettävä, joten ne sopivat hyvin kaikenkokoisille päille. Perus hyvä tuote edulliseen hintaan.

Plussat

 • Hinta
 • Istuvuus
 • Peittää valon
Katso hinta
matkavaruste.fi
Manta Unimaski

Manta Unimaski

Unimaskeista olen eniten käyttänyt Mantan unimaskia. Se on ollut minulle luotettava matkakumppani lentokonematkoillani. Tuote on erittäin mukava ja tehokas estämään valon pääsyn silmiini. Pehmeä ja hengittävä materiaali tuntuu miellyttävältä iholla, ja säädettävä kuminauha takaa hyvän istuvuuden.

Plussat

 • Uskomaton istuvuus
 • Ei painoa silmiin
 • Ei häiritse silmämeikkejä
 • Pehmeä ja hengittävä materiaali

Miinukset

 • Jotkut käyttäjät saattavat kokea sen liian paksuksi tai raskaaksi
 • Hinta
Katso hinta
amazon.de
Tempur Unimaski

Tempur Unimaski

Tempur-silmämaski on korkealaatuinen ja kestävä. Se istuu hyvin paikoillaan koko yön ajan, kiitos ergonomisen muotoilun. Maski mukautuu kasvojen muotoihin, mikä parantaa mukavuutta ja auttaa estämään valon tunkeutumista. Maski on myös helppo pitää puhtaana.

Plussat

 • Korkealaatuinen ja kestävä
 • Mukava ja ergonominen muotoilu
 • Mukautuu kasvojen muotoihin
 • Helppo pitää puhtaana

Miinukset

 • Suhteellisen kallis
 • Joillekin liian painava
Katso hinta
amazon.de

Mikä tekee unimaskista hyvän matkustukseen?

Tässä on muutamia asioita, jotka kannattaa huomioida etsittäessä hyvää unimaskia matkustukseen:

 1. Materiaali: Valitse unimaski, joka on valmistettu mukavasta ja hengittävästä materiaalista, joka ei ärsytä ihoa.
 2. Koko: Unimaskin tulisi peittää silmät kokonaan, jotta valo ei pääse silmiin. Valitse unimaski, joka sopii hyvin kasvoille eikä paina silmiä tai nenää.
 3. Säädettävyys: Unimaskin tulisi olla säädettävä, jotta se sopii eri päänkokoihin ja -muotoihin.
 4. Kevyt: Hyvä unimaski matkustukseen on kevyt ja helppo pakata mukaan matkalle.
 5. Puhdistettavuus: Valitse unimaski, joka on helppo puhdistaa matkan aikana ja joka kestää säännöllistä pesua.
 6. Tyyli: Unimaskien tyylejä on monia, joten valitse sellainen, joka sopii omaan tyyliin ja mieltymyksiin.

Nämä ovat muutamia asioita, joita kannattaa harkita etsittäessä hyvää unimaskia matkustukseen. Muista valita unimaski, joka sopii parhaiten henkilökohtaisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin.

Parhaita tapoja parantaa unenlaatua matkustaessa

Matkustaessa voi olla haastavaa löytää hyvä paikka nukkumiselle ja saada riittävästi unta. Tässä muutamia vinkkejä, jotka auttavat parantamaan unenlaatua matkustaessa:

 1. Valitse mukava istuin: Jos matkustat lentokoneella tai junalla, valitse istuin, joka on mukava ja tarjoaa riittävästi tilaa nukkumiselle. Voit myös harkita istumapaikan päivittämistä lisämaksusta, jos se auttaa sinua nukkumaan paremmin.
 2. Käytä korvatulppia: Meluinen ympäristö voi häiritä unta. Käytä korvatulppia tai vastamelukuulokkeita, jotta voit vaimentaa ympäröivää melua ja nukkua paremmin.
 3. Käytä mukavia vaatteita: Valitse mukavat ja väljät vaatteet, jotka eivät rajoita liikettäsi. Huolehdi myös siitä, että olet lämpimästi puettu, sillä liian kylmä tai kuuma ympäristö voi häiritä unta.
 4. Käytä unimaskia: Unimaski auttaa sinua nukkumaan paremmin hämärässä ympäristössä ja pitää häiritsevän valon poissa silmistäsi.
 5. Käytä tyynyä: Jos matkustat autolla tai bussilla, ota mukaasi mukava tyyny, joka tukee päätäsi ja niskasi. Hyvä tyyny auttaa sinua nukkumaan paremmin ja vähentää niskakipuja.
 6. Huolehdi nesteytyksestä: Juo riittävästi vettä ja muita nesteitä matkan aikana, jotta pysyt nesteytettynä. Liian vähäinen nesteytys voi aiheuttaa epämukavuutta ja häiritä unta.
 7. Ota rennosti: Rentoutuminen ennen nukkumaanmenoa auttaa sinua nukkumaan paremmin. Kokeile rentoutumistekniikoita, kuten syvähengitystä tai meditaatiota, tai lue rauhoittavaa kirjaa ennen nukkumaanmenoa.

Nämä ovat vain muutamia vinkkejä unenlaadun parantamiseen matkustaessa. Muista myös huolehtia hygieniasta, kuten harjata hampaat ja pestä kasvot ennen nukkumaanmenoa.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että hyvä unimaski parantaa matkanlaatua erittäin halvalla hinnalla. Sen avulla voit nukkua paremmin ja levätä matkan aikana. Tärkeitä seikkoja hyvän unimaskin valinnassa ovat materiaali, koko, säädettävyys ja peittävyys. Lisäksi on tärkeää huolehtia oikeista käyttötavoista, jotta unimaski toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Lopuksi, muutamat vinkit unenlaadun parantamiseksi matkustaessa, kuten mukavan istuimen valitseminen, korvatulppien käyttäminen, rentoutumistekniikoiden kokeileminen ja nesteytyksen varmistaminen, auttavat sinua nukkumaan paremmin matkan aikana.

Muuta luettavaa

Paras reppu lentokoneeseen

Paras reppu lentokoneeseen

Matkailu on ihanaa, mutta matkatavaroiden pakkaaminen voi olla stressaavaa. Oikean matkalaukun tai repun valitseminen voi…

Lue lisää

Parhaat korvatulpat lentokoneeseen

Parhaat korvatulpat lentokoneeseen

Istut lentokoneessa, korvasi ovat jatkuvasti lukossa. Koitat nieleskellä ja syödä purkkaa mutta mikään ai auta….

Lue lisää

Parhaat vastamelukuulokkeet lentokoneeseen

Parhaat vastamelukuulokkeet lentokoneeseen

Lentomatkailu voi olla haastavaa, etenkin pitkien matkojen aikana. Yksi tavallisimmista ongelmista on melu, joka tulee…

Lue lisää