Paras reppu lentokoneeseen

Matkailu on ihanaa, mutta matkatavaroiden pakkaaminen voi olla stressaavaa. Oikean matkalaukun tai repun valitseminen voi kuitenkin tehdä matkastasi paljon mukavamman. Tässä artikkelissa kerromme sinulle parhaat matkalaukut ja reput matkoille.

reppu

Hyvä reppu lentokoneeseen

Tärkein ominaisuus repussa on ylipäänsä, että se mahtuu käsimatkatavaraksi. Yleensä mitat ovat noin 55x40x20 (korkeus, leveys, syvyys). Ne vaihtelevat muutamilla senteille lentoyhtiöiden välillä. Hyvä puoli pehmeissä repuissa on se, että vähän sullomalla ne mahtuvat aina tähän raamiin. Monesti käsimatkavaroista ei myöskään olla hirveän tarkkoja, eikä kukaan punnitse tai katso kahta kertaa reppuasi jos se näyttä suht oikean kokoiselta.

Cotopaxi Allpa 28L

Cotopaxi Allpa 28L

Cotopaxi Allpa 28L matkareppu on erittäin laadukas ja kestävä ja sopii lyhyehköille reissuille. Se on mukava kantaa, helppo pakata ja siinä on pehmustettu sivulla oleva tietokone- ja tabletilokero. Repussa on neljä kestävää matkalaukkumaisesti muotoiltua kantokahvaa, TPU-laminaattipinnoitettu etupaneeli on vahvistettu ompeleilla ja varusteltu ylisuurilla vetoketjuilla. Olkahihnojen muotoilu ja helposti säädettävät rintahihnat auttavat jakamaan painon hyvin. Repun suurin haittapuoli on, että siinä ei ole sisäänrakennettua vesipullotaskua, mutta sellaisen voi ostaa lisävarusteena.

Plussat

 • Kevyt
 • Hyvät lokerot
 • Vedenpitävä kevyessä sateessa
 • Erittäin ergonominen ja tuntuu kevyeltä selässä

Miinukset

 • Ei vesipullo taskua
Katso hinta
partioaitta.fi
Osprey ARCANE ROLL TOP Unisex

Osprey ARCANE ROLL TOP Unisex

Osprey Arcane Roll Top -reppu on tyylikäs ja kestävä reppu lentokoneeseen. Se on valmistettu kierrätyskankaasta ja sisältää elinikäisen takuun. Reppu on unisex ja matalan profiilin muotoilu näyttää hyvältä. Reppu on mukava kantaa ja siinä on kätevä sivutasku pullolle. Toisaalta se ei ehkä ole tarpeeksi suuri kannettavan tietokoneen tai muiden suurten esineiden kantamiseen.

Plussat

 • Kestävä (Hyvä kangas + metallivahvistukset)
 • Tyylikäs ja aikuismaisen näköinen
 • Elinikäinen takuu
 • Rullattava suunnittelu mahdollistaa enemmän säilytystilaa

Miinukset

 • Isommat läppärit eivät mahdu reppuun
 • Pieniin tavaroihin vaikea päästä käsiksi
Katso hinta
partioaitta.fi
Fjällräven TRAVEL PACK Unisex

Fjällräven TRAVEL PACK Unisex

Fjällräven TRAVEL PACK Unisex on käytännöllinen ja kestävä puolipehmeä matkalaukku, jota voi kantaa selässä ja jossa on tilaa kaikelle tarvittavalle muutaman yön matkaa varten. Repun materiaalit ovat erittäin kestäviä ja ne ovat tuotettu ympäristöystävällisesti. Lokeroissa on erittäin järkevä suunnittelu, vaikkakin niitä voisi olla 1-2 enemmän. Reppua on erittäin mukava kantaa paitsi toppaukset tuntuvat heikoilta, jos paino menee liian painavaksi. Repun moderni tyyli sopii hyvin miehille ja naisille.

Plussat

 • Lokerot ja taskut hyvin järjestelty
 • Valmistettu ympäristöystävällisistä materiaaleista
 • Kevyt ja hyvin ilmastoitu
 • Älykäs ja virtaviivainen ulkonäkö
 • Kestää hyvin kulumista

Miinukset

 • Lokeroita voisi olla enemmän
 • Olkahihnojen toppaukset puuttelliset
 • Ei suositella raskaille kuormille
 • Hinta
Katso hinta
partioaitta.fi

Repputyypit selitettynä

Reppu on käytännöllinen ja helppo kuljettaa. Reppuja on monenlaisia, ja ne vaihtelevat koon ja muodon suhteen.

Käsimatkatavarareppu

Käsimatkatavarareppu on hyvä valinta, jos haluat kuljettaa matkatavarat mukanasi lennolla. Käsimatkatavarareppuja on saatavilla monenlaisia, ja ne vaihtelevat koon ja ominaisuuksien suhteen.

Olkalaukku

Olkalaukku on hyvä valinta, jos haluat kuljettaa matkatavaroita mukanasi kätevästi. Olkalaukkuja on saatavilla monenlaisia, ja ne sopivat hyvin lyhyille matkoille.

Rinkka

Selkäreppu on klassinen reppu, jota käytetään usein retkillä tai vaelluksilla. Selkäreppuja on saatavilla monenlaisia, ja ne vaihtelevat koon ja ominaisuuksien suhteen.

Miten valita oikea matkalaukku tai reppu?

Matkalaukun tai repun valinta riippuu matkan luonteesta ja omista tarpeistasi. Tässä on muutamia asioita, joita kannattaa ottaa huomioon valitessaan matkalaukkua tai reppua:

Matkan kesto

Jos matkustat pitkään aikaan, kannattaa harkita isompaa matkalaukkua tai selkäreppua. Lyhyemmille matkoille riittää yleensä pienempi matkalaukku tai olkalaukku.

Kuljetus

Jos matkustat lentokoneella, kannattaa valita matkalaukku, joka täyttää lentoyhtiön vaatimukset. Joillakin lentoyhtiöillä on rajoitukset matkalaukun koon ja painon suhteen.

Käytännöllisyys

Kannattaa harkita, minkälaista matkustamista teet. Jos liikut paljon paikasta toiseen, kannattaa valita kevyempi ja helpommin kuljetettava matkalaukku tai reppu.

Koko

Matkalaukun tai repun koko riippuu matkan kestosta ja tarpeista. On tärkeää valita matkalaukku tai reppu, joka sopii matkatavaroihisi ja on helppo kuljettaa.

Kestävyys

Kestävä matkalaukku tai reppu on tärkeä, jotta matkatavarasi ovat turvassa ja kestävät matkan rasitukset.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on paras matkalaukku lentokoneeseen?

Paras matkalaukku lentokoneeseen on sellainen, joka täyttää lentoyhtiön vaatimukset koon ja painon suhteen. Esimerkiksi Samsonite S’Cure Spinner 75 on hyvä valinta lentomatkalle.

Miten pakkaan matkalaukun tai repun tehokkaasti?

Paras tapa pakata matkalaukku tai reppu tehokkaasti on käyttää pakkauspusseja ja rullata vaatteet tiukasti. Kannattaa myös hyödyntää tilan säästämiseksi vaatteiden sisään laitettavia pieniä tavaroita.

Miten valitsen matkalaukun tai repun, joka sopii minulle parhaiten?

Matkalaukun tai repun valinta riippuu matkan luonteesta ja omista tarpeistasi. Jos matkustat paljon lentokoneella, kannattaa valita kevyt ja käytännöllinen matkalaukku, joka mahtuu ylälokeron mittoihin. Jos taas matkustat paljon luontokohteisiin, kannattaa valita kestävä ja käytännöllinen reppu.

Miten hoidan ja säilytän matkalaukkuani tai reppuani?

Matkalaukku tai reppu kannattaa säilyttää kuivassa ja viileässä paikassa. Jos matkalaukku tai reppu likaantuu matkan aikana, se kannattaa puhdistaa kostealla liinalla. Kova matkalaukku kannattaa säilyttää suljettuna, jotta se säilyttää muotonsa.

Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon matkalaukkua tai reppua valitessa?

Kannattaa ottaa huomioon myös matkalaukun tai repun vetoketjut, pyörät ja kahvat. Ne kannattaa valita kestäviksi ja käytännöllisiksi, jotta matkalaukun tai repun käyttö on sujuvaa ja helppoa.

Miksi kannattaa valita kestävä matkalaukku tai reppu?

Kestävä matkalaukku tai reppu kestää matkan rasitukset ja suojaa matkatavaroitasi paremmin. Lisäksi kestävä matkalaukku tai reppu on pitkäikäisempi ja säästää siten rahaa pitkällä aikavälillä.

Muuta luettavaa

Unimaskit matkustukseen

Unimaskit matkustukseen

Unen tärkeys matkustaessa Matkustaessa unen laatu voi heikentyä, mikä voi vaikuttaa koko matkan aikatauluun ja…

Lue lisää

Käsituuletin matkalle

Käsituuletin matkalle

Kun lähdet lomalle lämpimään maahan, voit olettaa, että aurinko paistaa ja ilmasto on miellyttävä. Kuitenkin,…

Lue lisää

Matkalaukun nimilaput – Tärkeitä vai ei?

Matkalaukun nimilaput – Tärkeitä vai ei?

Matkalaukun nimilaput ovat pieniä, usein muovisia laattoja, joita kiinnitetään matkalaukkuun sen tunnistettavuuden parantamiseksi. Matkalaukun nimilapun…

Lue lisää