Kööpenhaminan ilmaiset museot ja nähtävyydet

Kööpenhaminasta löytyy maksullisten nähtävyyksien lisäksi myös runsaasti ilmaista nähtävää ja koettavaa. Kokosimme listan kaupungin ilmaisista museoista ja nähtävyyksistä.

Chriastianborgin palatsin torni (Tårnet)

106 metriä korkea Christianborgin palatsin torni on kaupungin korkein torni. Torniin on vapaa pääsy ja se on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11-21.

Christiania

Christiania

Vuonna 1971 joukko talonvaltaajia ja hippejä valtasi armeijan entisen kasarmialueen ja perusti sinne Christianian vapaakaupungin, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Metro: Christianshavn.

Kuuntele äänikirjoja matkalla

BookBeat on äänikirjapalvelu, jossa yli 500 000 äänikirjaa.

BookBeat tarjoaa 30 päivän maksuttoman kokeilujakson, jos et ole kokeillut BookBeatia aiemmin. Jaksoon sisältyy 20 tuntia kuunteluaikaa, joka vastaa noin 3-4 kokonaista kirjaa.

Liity ilmaiseksi
Bookbeat.fi
mainos

Davidsamling

Museossa on esillä islamilaista taidetta 700-1800-luvuilta, eurooppalaista 1700-luvun ja 1800-luvun tanskalaista taidetta. Ilmainen museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10-17 (keskiviikkoisin kello 21 saakka). Kronprinsessegade 30. Metro: Nørreport ja Østerport.

Desingmuseo (Designmuseum Danmark)

Tanskalaisen suunnittelun ja muotoilun kohokohtia esittelevä museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11-17 (keskiviikkoisin klo 21 saakka). Museo on maksuton opiskelijoille ja alle 26-vuotialle (muille 100 DKK). Bredgade 68. Metro: Kongens Nytorv.

Kansallismuseo (Nationalmuseet)

1740-luvulla kuninkaallisille rakennetussa palatsissa sijaitseva Tanskan kansallismuseo esittelee Tanskan historiaa 14 000 vuoden ajalta. Lisäksi museossa on esillä mm. kattava etnograafinen kokoelma. Maksuton museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10-17. Ny Vestergade 10.

Kansallisgalleria (Statens Museum for Kunst)

Tanskan kansallisgalleriassa on esillä tanskalaista ja eurooppalaista taidetta 1300-luvulta nykypäiviin saakka. Museon kokoelmista yksi esittelee eurooppalaista 1300-1800-lukujen taidetta, toinen pohjoismaista 1750-1900-lukujen taidetta, kolmas pohjoismaista 1900- ja 2000-lukujen taidetta ja neljäs ranskalaista 1900-1930-lukujen taidetta. Museon pysyvään kokoelmaa on vapaa pääsy, mutta osa vaihtuvista näyttelyistä on maksullisia. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10-17 (keskiviikkoisin kello 10-20). Sølvgade 48. Metro: Nørreport Station.

botanisk have

Kasvitieteellinen puutarha (Botanisk have)

Keskellä kaupunkia sijaitsevassa kasvitieteellisessä puutarhassa on esillä yli 13 000 kasvia. Maksuton puutarha on avoinna päivittäin kello 8.30-16 (touko-elokuussa klo 18 saakka). Øster Farimagsgade 2B.

Musiikkimuseo (Musikmuseet)

Ilmainen musiikkimuseo esittelee tanskalaisen musiikin historiaa viimeisten 3000 vuoden ajalta. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10-16. Rosenørns Allé 22. Metro: Forum.

Nya Carlsberg Glyptotek

Tivolin vieressä sijaitsevassa taidemuseossa on esillä egyptiläistä, kreikkalaista, roomalaista ja etruskien taidetta sekä ranskalaisten impresionistien teoksia. Museoon on vapaa pääsy tiistaisin kello 11-18. Dantes Plads 7.

Pieni merenneito

Kööpenhaminan satamassa sijaitseva Edvard Eriksenin pientä merenneitoa esittävä pronssipatsas on kaupungin tunnetuin nähtävyys. Langelinie 23.

Sotamuseo (Tøjhusmuseet)

Ilmainen sotamuseo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 12-16. Tøjhusgade 3.

Tanskan kuninkaallinen ooppera

Tanskan kuninkaallinen ooppera järjestää maksullisten esitysten lisäksi myös runsaasti ilmaistapahtumia, joiden ansiosta myös budjettimatkailijat pääsevät tutustumaan Henning Larsenin suunnittelemaan oopperataloon.

Thorvaldsensin museo

Uusklassista tyylisuuntaa edustaneen kuvanveistäjä Bertel Thorvaldsensin museo sijaitsee Christianborgin palatsin vieressä. Museossa on esillä hänen lähes koko veistostuotantonsa sekä hänen ja aikalaisten maalauksia. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10-17 ja sinne on vapaa pääsy keskiviikkoisin (sisäänpääsy normaalisti 50 DKK). Bertel Thorvaldsens Plads 2.

Muuta luettavaa

Pääsiäissaari ja kivipatsaat

Pääsiäissaari ja kivipatsaat

Chilelle kuuluva Pääsiäissaari (Rapa Nui) on monen matkailijan unelmakohde ja yksi maailman syrjäisimmistä asutuista saarista….

Lue lisää

Matkavinkkejä Kolumbiaan

Matkavinkkejä Kolumbiaan

Kokosimme vinkkejä ja kohdeideoita Kolumbiaan matkustaville lukijoillemme omien matkakokemusten perusteella. Kolumbia sijaitsee Etelä-Amerikan luoteisosassa Panaman,…

Lue lisää

Lontoon ilmaiset nähtävyydet ja museot

Lontoon ilmaiset nähtävyydet ja museot

Lontoo tunnetaan kalliina kaupunkina, mutta kaupungista löytyy myös paljon ilmaista tekemistä. Esimerkiksi monet kaupungin tunnetuimmat…

Lue lisää