Madridin ilmaiset nähtävyydet ja museot

Madridin monet suosituimmat museot kuten Prado, Reina Sofía ja Thyssen-Bornemisza järjestävät säännöllisesti ilmaisiltoja (monet museot ovat opiskelijoille myös muulloin maksuttomia).

Museo del Prado

Museo del Prado on Espanjan tärkein kansallisgalleria, joka keskittyy 1100-1800-lukujen eurooppalaiseen taiteeseen. Museon kokoelmasta löytyy mm. Titianin, El Grecon, Rubensin, Velázquezin ja Goyan maalauksia. Museon kokoelmassa on noin 7000 teosta, joista noin 1500 on museossa esillä.

Prado on avoinna maanantaista lauantaihin kello 10 – 20 ja sunnuntaisin sekä pyhäpäivinä kello 10-19. Museoon pääsee ilmaiseksi sisään maanantaista lauantaihin kello 18 – 20 ja sunnuntaisin sekä pyhäpäivinä kello 17 – 19 (sisäänpääsy normaalisti 14 euroa). Korkeintaan 25-vuotiaat opiskelijat ja yli 65-vuotiaat pääsevät museoon myös muulloin ilmaiseksi. Calle Ruiz de Alarcón 23. Metro: Banco de España.

Mercado de san miguel

Mercado de San Miguel

Lyhyen kävelymatkan päässä Plaza Mayorista sijaitsevassa Mercado de San Miguel kauppahalli on vierailun arvoinen kohde, jossa myydään tapaksia ja muita espanjalaisia ruokia. Kauppahallin suosio tosin näkyy kauppahallin hinta-laatusuhteessa.

Estä korvien lukkoon meneminen lentokoneessa

Jenkeissä kulttituotteeksi muodostuneet Earplanesit nyt saatavilla myös suomesta.

Jokaisen EarPlanesin sisällä on keraaminen ilmanpainesuodatin joka hidastaa ilmanpaineen vaihtumista korvissa.

S koko sopii 6-10v lapsille, L koko 11+ ja aikuisille.

Katso Tarjous
apteekkituotteet.fi
mainos

Congreso de los Diputados

Espanjan kongressiin järjestetään ilmaisia opastettuja kierroksia pääsääntöisesti lauantaisin kello 10.30 – 12.30. Kierrokselle osallistuminen edellyttää virallisen henkilöllisyystodistuksen esittämistä (passi tai henkilökortti). Carrera de San Jerónim.

Museo Africano Mundo Negro

Afrikkalaisen museossa on esillä Saharan eteläpuolisesta Afrikasta peräisin olevia esineitä. Museoon pääsee ainoastaan osallistumalla opastetulle kierrokselle, joita järjestetään (ainoastaan espanjaksi) sunnuntaisin kello 11.30 (suljettu heinä-, elo- ja syyskuussa). Metro: Arturo Soria (L4).

Museo Arquelogico Nacional

Arkeologinen museo sijaitsee Pradon lähellä ja sen kokoelmista löytyy mm. antiikin Kreikasta, Egyptistä ja Mesopotamiasta peräisin olevia taideteoksia. Museoon pääsee ilmaiseksi lauantaisin kello 14-20 ja sunnuntaisin aamupäivällä (sisäänpääsy normaalisti 3 euroa).

Museo Cerralbo

Vuonna 1922 kuollut markiisi Enrique de Aguilera y Gamboa testamenttasi Espanjan valtioille suurimman osan yksityiskokoelmastansa. Museossa on esillä maalausten lisäksi mm. arkeologisia esineitä.

Museo on avoinna tiistaista lauantaihin kello 9.30-15 (torstaisin pääsääntöisesti klo 20 saakka) ja sunnuntaisin kello 10-15. Museoon pääsee ilmaiseksi lauantaisin kello 14 lähtien ja torstaisin 17-20 (sisäänpääsy normaalisti 3 euroa). Opiskelijat ja yli 65-vuotiaat pääsevät museoon myös muulloin ilmaiseksi. Calle Ventura Rodríguez 17. Metro: Ventura Rodríguez (L3), Plaza de España (L3, L10), Noviciado (L2) ja Príncipe Pío (L6, L10).

Museo de América

Museo de América esittelee Etelä-, Keski- ja Pohjois-Amerikasta peräisin olevia taideteoksia sekä arkeologisia ja etnografisia kokoelmia. Museo on avoinna tiistaista lauantaihin kello 9.30-15 (torstaisin klo 19 saakka) ja sunnuntaisin kello 10-15. Museoon pääsee ilmaiseksi sunnuntaisin (sisäänpääsy normaalisti 3 euroa). Yliopisto-opiskelijat (edellyttää EU-kansalaisuutta) pääsevät museoon veloituksetta myös muulloin. Metro: Moncloa.

Museo del Aire

Ilmailumuseossa on esillä mm. yli 150 lentokonetta ja helikopteria. Ilmainen museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10-14. Museo on ilmavoimien ylläpitämä, joten tuothan passin. Carretera Extremadura 10,500 km. Museo sijaitsee noin kilometrin päässä Cuatro Vientosin metro- ja juna-asemasta.

Museo de la Moneda

Espanjan rahapajan museo on yleisölle ilmainen. Museo on avoinna tiistaista perjantaihin klo 10-17.30 ja viikonloppuisin klo 10-14. Osoite: Calla Doctor Esquerdo 36. Metro: O’Donnell (L6) ja Goya (L2 ja L4).

Museo Lázaro Galdiano

Lázaro Galdianon taidekokoelmaa esittelevästä museosta löytyy mm. El Grecon, Goyan ja Velázquezin maalauksia.Museo on avoinna tiistaista lauantaihin klo 10-16.30 ja sunnuntaisin klo 10-16 ja sinne pääsee ilmaiseksi sisään tiistaista lauantaihin klo 15.30-16.30 ja sunnuntaisin klo 14.00-15.00 (sisäänpääsy normaalisti 8 euroa). Calle Serrano 122. Metro: Avenida de América (L6, L7, L9), Núñez de Balboa (L5, L9) ja Gregorio Marañón (L7, L10).

Museo Sorolla

Espanjalaisen taiteilijan Joaquin Sorollan tuotantoa esittelevään museoon pääsee ilmaiseksi lauantaisin kello 16-18 ja sunnuntaisin klo 10.30 – 14(sisäänpääsy normaalisti 3 euroa). Museo Paseo del General Martínez Campos 37. Metro: Iglesia (Línea 1), Rubén Darío (Línea 5) ja Gregorio Marañón (Líneas 7 ja 10)

Museo Thyssen-Bornemisza

Thyssen-Bornemisza esittelee noin 700 teosta, jotka täydentävät Reina Sofían ja Pradon kokoelmia. Teokset kuuluivat aiemmin saksalaisunkarilaiselle teollisuussuvulle, jolta Espanjan valtio osti teokset 1990-luvulla ja sijoitti ne Villa Hermosan palatsiin.

Museo on avoinna maanantaisin kello 12-16 ja tiistaista sunnuntaihin kello 10-19. Museoon pääsee ilmaiseksi maanantaisin kello 12-16 (sisäänpääsy normaalisti 10 euroa). Paseo del Prado 8. Metro: Banco de España.

Palacio Real de Madrid

EU-kansalaiset voivat vierailla maksutta kuninkaanlinnassa maanantaista torstaihin klo 16-18 loka-maaliskuussa ja klo 18-20 huhti-syyskuussa (sisäänpääsy normaalisti 10 euroa). Metro: Opera.

Parque del (Buen) Retiro

Parque del Retiro on 1,4 neliökilometrin kokoinen puisto Puerta de Alcalán ja Pradon läheisyydessä. Puiston tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat mm. Kristallipalatsi (Palacio de Cristal), lammen vieressä sijaitseva Alfonso XII monumentti (Monumento a Alfonso XII) ja Palacio Velázquez, jossa on esillä Reina Sofían taidemuseon vaihtuvia näyttelyitä (ilmainen sisäänpääsy).

Reina Sofía

Modernin ja nykytaiteen museo Reina Sofian tunnetuin teos on Picasson Guernica. Picasson teosten lisäksi museossa on esillä muiden tunnettujen espanjalaisten taiteilijoiden kuten Dalín ja Mirón ja ulkomaalaisten taiteilijoiden teoksia.

Museo on avoinna maanantaisin ja keskiviikosta lauantaisin kello 10 – 21 ja sunnuntaisin kello 10 – 19 (merkittävä osa museosta suljetaan sunnuntaina klo 14.15). Museoon pääsee sisään ilmaiseksi maanantaista lauantaihin kello 19 – 21 (suljettu tiistaisin) ja sunnuntaisin kello 13.30 – 19.00 (sisäänpääsy normaalisti 8 euroa). Korkeintaan 25-vuotiaat opiskelijat ja yli 65 vuotiaat pääsevät museoon myös muulloin ilmaiseksi. Calle Santa Isabel 52. Metro: Atocha (L1), Lavapiés (L3).

Muuta luettavaa

Pääsiäissaari ja kivipatsaat

Pääsiäissaari ja kivipatsaat

Chilelle kuuluva Pääsiäissaari (Rapa Nui) on monen matkailijan unelmakohde ja yksi maailman syrjäisimmistä asutuista saarista….

Lue lisää

Matkavinkkejä Kolumbiaan

Matkavinkkejä Kolumbiaan

Kokosimme vinkkejä ja kohdeideoita Kolumbiaan matkustaville lukijoillemme omien matkakokemusten perusteella. Kolumbia sijaitsee Etelä-Amerikan luoteisosassa Panaman,…

Lue lisää

Kööpenhaminan ilmaiset museot ja nähtävyydet

Kööpenhaminan ilmaiset museot ja nähtävyydet

Kööpenhaminasta löytyy maksullisten nähtävyyksien lisäksi myös runsaasti ilmaista nähtävää ja koettavaa. Kokosimme listan kaupungin ilmaisista…

Lue lisää