Oslon ilmaiset nähtävyydet ja museot

Oslo tunnetaan yhtenä maailman kalleimmista kaupungeista, vaikka Norjan kruunu on heikentynyt parin viime vuoden aikana. Oslon matkan ei kuitenkaan tarvitse maksaa omaisuutta. Kokosimme listan kaupungin ilmaisista museoista ja nähtävyyksistä.

Akershusin linnoitus

Akershusin linnoitus (Akershus festning)

Oslovuonon rannalla sijaitseva keskiaikainen Akershusin linnoitus on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Linnoitus on avoinna päivittäin klo 7-21 ja sen alueella toimii myös kaksi todennäköisesti maksutonta museota (sotamuseo ja vastarintaliikkeen museo).

Ekebergin patsaspuisto (Ekebergparken)

Ekeberg-kukkulan ulkoilualueella sijaitsevassa patsaspuistossa on esillä mm. Dalín ja Vigelandin veistoksia.

Kuuntele äänikirjoja matkalla

BookBeat on äänikirjapalvelu, jossa yli 500 000 äänikirjaa.

BookBeat tarjoaa 30 päivän maksuttoman kokeilujakson, jos et ole kokeillut BookBeatia aiemmin. Jaksoon sisältyy 20 tuntia kuunteluaikaa, joka vastaa noin 3-4 kokonaista kirjaa.

Liity ilmaiseksi
Bookbeat.fi
mainos

Kasvitieteellinen puutarha (Botaniske Hage)

Lyhyen kävelymatkan päässä Munch-museosta sijaitseva ilmainen kasvitieteellinen puutarha on avoinna joka päivä 9-21 (kasvihuoneet tiistaista sunnuntaihin kello 11-16). Metro: Toyen.

Kansallisgalleria (Nasjonalgalleriet)

Kansallisgallerian kokoelma keskittyy norjalaiseen taiteeseen 1800-luvun alusta 1900-luvun puoliväliin mutta siellä on esillä myös eurooppalaisten taiteilijoiden kuten Cezannen ja Manet’n tuotantoa. Munchin Huuto on museon tunnetuin teos. Kansallisgalleriaan on vapaa pääsy torstaisin kello 11-19. Universitetsgata 13.

Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design

Norjan kansallismuseolla on kaksi tiiviissä yhteistyössä toimivaa museota eri puolilla keskustaa, joissa voi tutustua arkkitehtuuriin, designiin ja sisustukseen. Arkkitehtuuriin keskittyvä Nasjonalmuseet – Arkitektur sijaitsee nykytaiteen museon yhteydessä. Bankplassen 3.

Muotoiluun ja designiin keskittyvä Kunstindustrimuseet sijaitsee toisella puolella keskustaa St. Olavs Domkirke -tuomiokirkon vieressä osoitteessa St. Olavs gate 1. Molempiin museoihin on vapaa pääsy torstaisin kello 11-19.

Nykytaiteen museo (Museet for Samtidskunst)

Arkkitehtuurimuseon vieressä sijaitsevassa nykytaiteen museossa on esillä norjalaista ja ulkomaista nykytaidetta vuodesta 1945 lähtien. Museoon on vapaa pääsy torstaisin kello 11-19. Bankplassen 4.

Oopperatalo

Oopperatalo (Operahuset)

Vuonna 2008 valmistunut vanhalla satama-alueella veden äärellä sijaitseva oopperatalo on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä, jonka viistolla katolla voi kävellä ja ihailla maisemia. Kirsten Flagstads plass 1.

Vigelandin patsaspuisto (Vigelandsparken)

Frognerin puistossa sijaitseva Vigelandin patsaspuisto on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä ja siellä on esillä 212 Gustav Vigelandin veistämää patsasta. Metro: Majorstuen.

Kaupunginmuseo (Bymuseet)

Vigelandin patsasmuseossa sijaitseva ilmainen Oslon kaupunginmuseo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11-16. Frognerveien 67.

Muuta luettavaa

New Yorkin ilmaiset nähtävyydet ja museot

New Yorkin ilmaiset nähtävyydet ja museot

New Yorkista löytyy maksullisten nähtyvyyksien lisäksi myös runsaasti ilmaista nähtävää. Esimerkiksi Vapaudenpatsaan voi nähdä läheltä…

Lue lisää

Lontoon ilmaiset nähtävyydet ja museot

Lontoon ilmaiset nähtävyydet ja museot

Lontoo tunnetaan kalliina kaupunkina, mutta kaupungista löytyy myös paljon ilmaista tekemistä. Esimerkiksi monet kaupungin tunnetuimmat…

Lue lisää

Matkavinkkejä Kolumbiaan

Matkavinkkejä Kolumbiaan

Kokosimme vinkkejä ja kohdeideoita Kolumbiaan matkustaville lukijoillemme omien matkakokemusten perusteella. Kolumbia sijaitsee Etelä-Amerikan luoteisosassa Panaman,…

Lue lisää