Washingtonin ilmaiset nähtävyydet ja museot

Monet Washington D.C:n tunnetuimmista museoista, maamerkeistä ja muista nähtävyyksistä (esim. eläintarha) ovat ilmaisia, joten USA:n pääkaupungissa on helppo viettää parikin viikkoa käyttämättä senttiäkään pääsymaksuihin. Kokosimme tälle sivulle tietoa Washingtonin ilmaisista nähtävyyksistä.

Nähtävyyksien aukioloissa voi ilmetä poikkeuksia esimerkiksi juhlapyhinä, joten aukioloajat kannattaa tarkastaa ennen matkaa. Huomioithan, että ilmaisen pysyvän näyttelyn lisäksi museot voivat välillä järjestää maksullisia erikoisnäyttelyitä ja muita aktiviteetteja. Monien museoiden pelkkään perusnäyttelyyn tutustumiseen menee kuitenkin tyypillisesti noin 2-3 tuntia, joten tästä tuskin aiheutuu ongelmaa useimmille matkailijoille.

Washington

United States Capitol

Capitol-kukkulalla sijaitseva kongressin rakennus on Washingtonin tunnetuin maamerkki, jossa senaatin ja edustajanhuoneen jäsenet kokoontuvat. Vierailijakeskus on avoinna maanantaista lauantaihin kello 8.30-16.30. Ilmaiselle opastetulle kierrokselle osallistumalla pääset tutustumaan myös rakennuksen muihin osiin. Kierrokset täyttyvät nopeasti, joten muistathan ilmoittautua mahdollisimman ajoissa. Tutustu tarkkaan vierailuohjeisiin etukäteen ja tuo passi kierrokselle.

National Mall

National Mall Washingtonin keskustan tuntumassa sijaiseva kansallispuisto, joka ulottuu Lincoln Memorialilta Capitol-kukkulalle (kongressi). Monet Washingtonin tunnetuimmat nähtävyydet kuten Washington monumentti, kongressi ja lukuisat museot sijaitsevat Nationalin Mallin läheisyydessä, joten alue on yksi Washingtonin pakollisista nähtävyyksistä.

Jalkaongelmat lentokoneessa kuriin lentosukilla

Kompressiosukat vähentävät jalkojen turvotusta ja parantavat verenkiertoa lentokoneessa.

Katso Tarjous
partioaitta.fi
mainos

Bureau of Engraving and Printing

Osallistumalla 40 minuuttia kestävälle kierrokselle pääset tutustumaan setelipainon toimintaan ja näkemään miten seteleitä painetaan. Kierrokselle ei voi varata lippuja etukäteen vaan ne jaetaan nopeat syövät hitaat periaatteen mukaisesti samana päivänä, joten lippujonoon on syytä saapua ajoissa (maalis-elokuussa liput on yleensä jaettu viimeistään aamuyhdeksään mennessä).

Freer and Sackler Galleries of Art

Smithsonian Instituten ylläpitämät galleriat ovat erikoistuneet aasialaiseen taiteeseen. Museot ovat avoinna päivittäin kello 10-17.30. Freer Gallery on menossa remonttiin vuoden 2015 tai 2016 aikana, joten tarkistathan aukioloajat huolella. Freer Gallery sijaitsee osoitteessa Jefferson Drive & 12th St SW ja Sackler Gallery osoitteessa 1050 Independence Ave SW.

National Gallery of Art (National Mall)

Kansallisgalerian kokoelma painottuu eurooppalaiseen ja amerikkalaiseen taiteeseen. Museossa on esillä mm. Rembrandtin, Verneerin, Van Goghin ja Da Vincin maalauksia. Ilmainen museo on avoinna päivittäin kello 10-17 (sunnuntaisin kello 18 saakka) ja se sijaisee 6th Streetin ja Constitution Avenuen kulmassa.

National Museum of African Art (National Mall)

Afrikkalaisen taiteen museossa on esillä yli 9000 afrikkalaista taideteosta. Museo on avoinna päivittäin kello 10-17.30. 950 Independence Avenue SW.

National Museum of American History (National Mall)

Amerikkalaisen historian museon kokoelmassa on yli kolme miljoonaa esinettä, joista vanhimmat ovat peräisin itsenäisyyssodan ajalta. Smithsonian Instituten ylläpitämä ilmainen museo on avoinna päivittäin kello 10-17.30. 10th Street & Constitution Avenue.

National Museum of the American Indian (National Mall)

Amerikkalaisten intiaanien elämästä, historiasta ja kulttuurista kertova ilmainen museo on avoinna päivittäin kello 10-17.30. Fourth Street & Independence Avenue, S.W. Metro: L’Enfant Plaza.

National Museum of Natural History (National Mall)

Smithsonian Instituten ylläpitämä luonnontieteellinen museossa on esillä mm. meteoriittejä, fossiilejä, mineraali- ja kasvinäytteitä. Ilmainen museo sijaitsee 10th Street ja Constitution Avenuen kulmassa ja se on avoinna päivittäin kello 10-17.30.

Smithsonian National Air and Space Museum (National Mall)

Kansallinen ilmailu- ja avaruusmuseo on yksi kaupungin suosituimmista museoista, jonka tunnetuimpia esineitä ovat mm. Apollo 11 komentomoduuli, Wrightin veljesten vuonna 1903 valmistama lentokone ja Spirit of St. Louis, jolla Charles Lindbergh teki ensimmäisen yksinlentona suoritetun Atlantin ylityksen. Ilmainen museo on avoinna päivittäin kello 10-17.30 ja se sijaitsee Independence Avenuen ja 7th Street SW:n kulmassa.

Steven F. Udvar-Hazy Center

Smithsonianin kansallisella ilmailu- ja avaruusmuseolla on sivutoimipiste lähellä Dullesin lentokenttää. Museon kahdessa hangaarissa on esillä mm. Air Francen Concorde, avaruussukkula Discovery ja useita muita lentokoneita. Ilmainen museo on avoinna päivittäin kello 10-17.30. Museoon pääsee lentoasemalta ja Washingtonista (Wiehle-Reston East Station) Fairfax Connectorin bussilla 983 (jää kyydistä lentoasemaa edeltävällä pysäkillä).

Smithsonian American Art Museum

Smithsonianin amerikkalaisen taiteen museossa on esillä maailman suurin amerikkalaisen taiteen kokoelma. Museon kokoelmassa on yli 41 000 teosta kolmelta eri vuosisadalta. Samassa rakennuksessa on kansallinen portrettimuseo, jossa on esillä historiallisesti merkittävien amerikkalaisten muotokuvia. Sisäänpääsy molempiin museoihin on maksuton.

Smithsonian Hirshhorn Museum and Sculpture Garden

Modernin ja nykytaiteen museon kokoelmassa on yli 11 500 teosta. Ilmainen museo on avoinna päivittäin kello 10-17.30 ja se sijaitsee 7th Streetin ja Independence Avenuen kulmassa.

National Zoo

Mm. pandoista, elefanteista ja lukuisista muista eläimistä tunnettu Smithsonian Instituten ylläpitämä ilmainen eläintarha on lasten kanssa matkustaville lähes pakollinen nähtävyys. Tarkista aukioloajat eläintarhan nettisivuilta. 3001 Conneticut Avenue.

Kasvitieteellinen puutarha Washington

US Botanic Garden (National Mall)

Capitolin läheisyydessä sijaitsevassa kasvitieteellisessä puutarhassa on esillä noin 4000 kasvia. Ilmainen puutarha on avoinna päivittäin kello 10-17.

Arlington National Cemetary

Yhdysvaltojen sisällissodan aikana perustetulle Arlingtonin sotilashautausmaalle on haudattu mm Yhdysvaltojen käymissä sodissa kuolleita vainajia ja monia tunnettuja amerikkalaisia kuten John F. Kennedy. Tuntemattoman sotilaan muistomerkki on yksi hautausmaan suosituimmista turistikohteista. Hautausmaa on avoinna joka päivä kello 8-17 (huhti-syyskuussa kello 8-19).

Washington National Cathedral

Uusgoottilainen katedraali on USA:n toiseksi suurin kirkkorakennus, joka valmistui 83 vuotta kestäneiden rakennustöiden jälkeen vuonna 1990. Katedraali on pääsääntöosesti avoinna maanantaista perjantaihin kello 10-17.30, lauantaisin kello 10-16.30 ja sunnuntaisin kello 13-16. Osoite: 3101 Wisconsin Avenue Northwest.

Jefferson Memorial

Yhdysvaltojen kolmannen presidentin pantheonmainen muistomerkki on avoinna yleisölle ympäri vuorokauden.

Theodore Roosevelt Island

Muutaman kilometrin päässä National Mallista Potomac-joella sijaitseva 36 hehtaarin kokoinen Theodore Roosevelt Island on suosittu ulkoilukohde.

Lincoln Memorial

Abraham Lincolnin muistomerkki on suosittu turistikohde, joka sijaitsee National Mallin alueella lähellä Washington monumenttia.

Pentagon

Puolustusministeriön hallintorakennukseen järjestetään ilmaisia opastettuja kierroksia, joille voi ilmoittautua 14-90 päivää aiemmin. Tuo kierrokselle passi, kopio osallistujatodistuksesta ja tutustu vierailuohjeisiin etukäteen.

Muuta luettavaa

Pääsiäissaari ja kivipatsaat

Pääsiäissaari ja kivipatsaat

Chilelle kuuluva Pääsiäissaari (Rapa Nui) on monen matkailijan unelmakohde ja yksi maailman syrjäisimmistä asutuista saarista….

Lue lisää

Matkavinkkejä Peruun

Matkavinkkejä Peruun

Tyynenmeren rannalla Etelä-Amerikassa sijaitseva Peru tunnetaan parhaiten inkoista ja Machu Picchusta, mutta maasta löytyy myös…

Lue lisää

New Yorkin ilmaiset nähtävyydet ja museot

New Yorkin ilmaiset nähtävyydet ja museot

New Yorkista löytyy maksullisten nähtyvyyksien lisäksi myös runsaasti ilmaista nähtävää. Esimerkiksi Vapaudenpatsaan voi nähdä läheltä…

Lue lisää