Barcelonan ilmaiset museot ja nähtävyydet

Barcelonasta löytyy maksullisten nähtävyyksien lisäksi myös runsaasti ilmaista nähtävää ja koettavaa. Barcelonan matkaa suunnitteleville lukijoille kokosimme tietopaketin kaupungin ilmaisista nähtävyyksistä ja museoiden ilmaisilloista (aukioloajoissa voi olla poikkeuksia esimerkiksi näyttelyiden vaihtuessa ja pyhäpäivinä).

Montjuïc

Montjuïc

Keskustan lounaispuolella sijaitseva Montjuïcin kukkula on hyvä paikka aloittaa kaupunkiin tutustuminen. Maisemien ihailun lisäksi kukkulalla voi mm. rentoutua puistossa, tutustua katalonialaiseen taiteeseen joko Katalonian kansallisgalleriassa (MNAC) tai Miró-museossa (Fundació Joan Miró) ja vierailla urheilumuseossa. Lähimpiä metroasemia ovat Plaça Espanya ja Paral-lel, josta kukkulalle voi matkustaa funikulaarilla eli mäkiratikalla.

Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)

Katalonialaisen taiteen museo MNAC sijaitsee Palau Nacionalissa Montjuic-vuorella kävelymatkan päässä Plaça d’Espanyasta. Museon vanhimmat teokset ovat peräisin antiikin Rooman aikakaudelta ja uusimmat 1900-luvun puolivälin tienoilta. Museoon pääsee ilmaiseksi lauantaisin kello 15 jälkeen ja kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Euro26-nuorisokortilla museoon pääsee ilmaiseksi myös muulloin.

Jalkaongelmat lentokoneessa kuriin lentosukilla

Kompressiosukat vähentävät jalkojen turvotusta ja parantavat verenkiertoa lentokoneessa.

Katso Tarjous
partioaitta.fi
mainos

Font Magica

Montjuïcin kukkulalla Palau Nacionalin edessä järjestetään tanssivana suihkulähteenä tunnetun Font Magican yhteydessä muutamana iltana viikossa ilmainen musiikki- ja valoshow, jonka ajan suihkulähde liikkuu musiikin tahdissa. Esitysten ajankohdat löytyvät Barcelonan kaupungin nettisivuilta. Metro: Plaça Espanya (L1, L3).

Castell de Montjuïc

Montjuïc-kukkulalla sijaitsevassa linnassa voi vierailla maksutta sunnuntaisin kello 15 alkaen.

Museu Etnològic de Barcelona

Montjuïcin-kukkulalla sijaitseva museo esittelee maailman kulttuureja. Museossa voi vierailla maksutta sunnuntaisin kello 16-20 (kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 10-20). Passeig de Santa Madrona 16-22. Metro: Plaça d’Espanya.

La Rambla

Plaça de Catalunya -aukiolta ja Port Vell -satamaan asti kulkeva 1,2 kilometriä pitkä La Rambla -katu on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, joka tunnetaan mm. katutaiteilijoiden esityksistä. Turistien lisäksi katu on myös taskuvarkaiden suosiossa, joten omaisuudesta on syytä pitää huolta Ramblan ympäristössä liikuttaessa. Metro: Plaça de Catalunya.

Barcelona rannat

Barcelonan rannat

Barcelonan matkaan voi helposti yhdistää parin päivän rantaloman vaikka kaupunki tunnetaan ensisijaisesti kaupunkilomakohteena. Puolen tunnin kävelymatkan päässä keskustasta sijaitseva Barceloneta lienee suosituin kaupungin rannoista mutta rauhallisemmista rannoista kiinnostuneiden kannattaa suunnata kauemmaksi keskustasta esimerkiksi Port Olimpicin ja Fòrumin väliselle alueelle.

Basílica de Santa Maria del Mar

1300-luvulla rakennetussa goottilaisessa Santa María del Mar -katedraalissa voi vierailla maksutta klo 9-13 (sunnuntaisin 10.30-13) ja 17-20. Plaça de Santa Maria 1. Metro: Jaume I (L4).

Mercat de Santa Caterina

Kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Plaça de Catalunya -aukiosta sijaitseva kauppahalli on lyhyen vierailun arvoinen kohde. Metro: Jaume I.

MUHBA Plaça del Rei

Goottilaisissa kortteleissa Plaça del Rei -aukion laidalla sijaitsevassa museo esittelee Rooman valtakunnan aikaista Barcelonaa. Museon kokoelmaan pääsee tutustumaan ilmaiseksi sunnuntaisin kello 15-20 (kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina koko päivän ajan). Metro: Jaume I.

Museu de Cultures del Món

Kulttuurienmuseossa voi vierailla maksutta sunnuntaisin kello 15-20. Carrea Montcada 12. Metro: Jaume 1.

Parc de la Ciutadella

Ciutat Vellassa parinkymmenen minuutin kävelymatkan päässä Plaça de Catalunya-aukiosta sijaitseva Parc de la Ciutadella puisto on yksi suosikkinähtävyyksistämme Barcelonassa. Arc de Triumf -riemukaaren ja rannan välisellä alueella sijaitsevasta puistosta löytyy mm. eläintarha, kaksi museota, Katalonian parlamentti ja upea suihkulähde. Renfe (Cercanías): Arc de Triumf.

Museu de la Música

Musiikin museossa voi tutustua eri puolilta maailmaa peräisin oleviin instrumentteihin ja dokumentteihin. Museoon pääsee ilmaiseksi sunnuntaisin kello 15-20 (kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina koko päivän ajan). Calle Lepant 150. Metro: Marina, Glòries (L1) ja Monumental (L2).

Museu Blau de les Ciències Naturals

Luonnontieteellisessä museossa voi vierailla ilmaiseksi sunnuntaisin kello 15-20 (kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina koko päivän ajan). Plaza Leonardo da Vinci 4-5. Metro: El Maresme-Fòrum (L4).

Museu Marítim de Barcelona

Merimuseossa voi vierailla maksutta sunnuntaisin kello 15-20. Avenida de las Drassanes. Metro: Drassanes.

Museu-Monestir de Pedralbes

1300-luvulla rakennetussa goottilaisessa luostarissa voi vierailla maksutta sunnuntaisin kello 15-20 (kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 10-20). Baixada del Monestir 9. Bussi: 22, 63, 64 ja 75.

Museu Picasso

Barcelonan Picasso-museon kokoelmassa on yli 3500 Pablo Picasson teosta ja siellä voi vierailla maksutta sunnuntaisin klo 15-20 (kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 10-20). Yliopisto-opiskelijoille museo on maksuton myös muina päivinä. Calle Montcada 15-23. Metro: Jaime I (L4).

Parque del Laberint d’Horta

Hortan kaupunginosassa sijaitseva 8 hehtaarin kokoinen labyrinttipuisto on Barcelonan vanhin puutarha, joka tunnetaan parhaiten puiston keskellä olevasta sypressilabyrintista. Puisto on avoinna joka päivä marraskuusta maaliskuuhun klo 10-19 ja huhti-lokakuussa kello 10-21. Puistoon pääsee maksutta keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Metro: Mundet.

Muuta luettavaa

Matkavinkkejä Kolumbiaan

Matkavinkkejä Kolumbiaan

Kokosimme vinkkejä ja kohdeideoita Kolumbiaan matkustaville lukijoillemme omien matkakokemusten perusteella. Kolumbia sijaitsee Etelä-Amerikan luoteisosassa Panaman,…

Lue lisää

Matkavinkkejä Guatemalaan

Matkavinkkejä Guatemalaan

Keski-Amerikassa sijaitsevan Guatemalan tunnetuimpia matkakohteita ovat Tikalin ja muiden sademetsän keskellä sijaitsevien mayakaupunkien ohella mm….

Lue lisää

Madridin ilmaiset nähtävyydet ja museot

Madridin ilmaiset nähtävyydet ja museot

Madridin monet suosituimmat museot kuten Prado, Reina Sofía ja Thyssen-Bornemisza järjestävät säännöllisesti ilmaisiltoja (monet museot…

Lue lisää