Halvat lennot Etelä-Amerikkaan

Etelä-Amerikkaan matkustettaessa lentolippu on usein suurin yksittäinen kuluerä, joten lentoja etsiessä kannattaa nähdä hieman vaivaa. Yleisimpien lukijakysymysten pohjalta kokosimme vinkkejä halpoja Etelä-Amerikan lentoja etsiville lukijoille.

Lentojen hintatasosta

Korkeasesongin ulkopuolella (tammi-toukokuu ja syys-marraskuu) halvimmat tarjouslennot Helsingistä Brasiliaan maksavat tyypillisesti ~700 euroa, Argentiinaan ~700–800 euroa, Uruguayhin 800–900 euroa, Kolumbiaan ~700–850 euroa, Peruun (Lima) ~800–1000 euroa, Chileen 800-1000 euroa, Ecuadoriin ~900–1200 euroa ja Boliviaan ~1000–1400 euroa. Halvempia lentoja on välillä myynnissä, mutta niiden löytäminen edellyttää yleensä joustavuutta, kykyä tehdä nopeita päätöksiä ja lentojen hintatason seuraamista säännöllisesti.

Lentoja etsiessä kannattaa käyttää apuna esimerkiksi Skyscannerin hintakalenteria, jonka avulla saa nopeasti selvitettyä minkä hintaisia lentoja muut käyttäjät ovat löytäneet viime aikoina.

Aloita lentojen etsiminen ajoissa

Edullisia tarjouslentoja Etelä-Amerikkaan ei ole aina myynnissä, joten lentojen etsiminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen reissua. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lennot tulisi ehdottomasti ostaa puolta vuotta aiemmin vaan sitä, että aloittamalla lentojen etsimisen hyvissä ajoin sopiville päiville löytyy edullisia lentoja ennemmin tai myöhemmin huomattavasti todennäköisemmin.

Jos kohtuuhintaisia lentoja ei löydy, kannattaa pyrkiä selvittämään kokeilemalla johtuuko lentojen kalleus esimerkiksi matkapäivistä, matkan kestosta (halvimpiin tarjouslentoihin sisältyy välillä 1-3 kuukauden maksimi perilläoloaikaehto) vai siitä, että halvempia lentoja ei ole myynnissä tällä hetkellä.

Jalkaongelmat lentokoneessa kuriin lentosukilla

Kompressiosukat vähentävät jalkojen turvotusta ja parantavat verenkiertoa lentokoneessa.

Katso Tarjous
partioaitta.fi
mainos

Vältä sesonkilentoja

Lentoyhtiöiden halvimmat kampanjahinnat Etelä-Amerikkaan eivät pääsääntöisesti ole voimassa, jos matka alkaa heinä-elokuussa tai joulukuun puolivälin ja loppiaisen välisenä aikana (rajoitus koskee ainoastaan menolentoa). Blackout-jaksojen aikana lennot ovat kohteesta ja ajankohdasta riippuen tyypillisesti ~200-500 euroa kalliimpia, joten matkapäivissä joustaminen kannattaa.

Ostamalla kaksi erillistä lippua säästää välillä satoja euroja

Halpoja lentoja hieman harvinaisempiin matkakohteisiin Etelä-Amerikassa etsittäessä ongelmaksi muodostuu se, että ainoastaan muutama lentoyhtiö myy lentoja Suomesta. Kilpailun puute näkyy usein hinnoissa. Siksi lentoja esimerkiksi Helsingistä Ecuadoriin varatessa säästää usein satoja euroja ostamalla erillisen meno-paluulipun Helsingistä New Yorkiin, Miamiin, Amsterdamiin, Madridiin tai Frankfurtiin ja toisen lipun sieltä Ecuadoriin.

Erillisillä lipuilla matkustettaessa lähtöselvitys on tehtävä uudestaan koneenvaihdon yhteydessä. Lentoyhtiöt eivät myöskään ole vastuussa erillisillä lipuilla olevista jatkolennoista. Siksi lentojen väliin on jätettävä riittävästi aikaa (vähintään 3-4 tuntia) ja matkaa varten on syytä hankkia kattava matkavakuutus.

Etsi lentoja myös muille lähialueen lentokentille

Erityisesti erillisiä lippuja esimerkiksi USA:sta Etelä-Amerikkaan etsiessä kannattaa tarkistaa onko muille lähialueen kentille myynnissä halvempia lentoja. Esimerkiksi Kolumbian Karibian rannikolle matkustettaessa lentojen ostaminen parin tunnin bussimatkan päässä Cartagenasta sijaitsevaan Barranquillaan tulee välillä selkeästi halvemmaksi kuin Cartagenaan lentäminen.

Etelä-Amerikka lennot

Lentoyhtiöt eivät mainosta kaikkia lentotarjouksia nettisivuillansa

Monet Etelä- ja Keski-Amerikkaan lentävät lentoyhtiöt kuten Air France-KLM, British Airways, Iberia ja LATAM Airlines eivät mainosta kaikkia lentotarjouksiansa nettisivuillansa, joten lentoyhtiöiden tarjouslistojen seuraamisen lisäksi lentoja kannattaa myös omatoimisesti.

Muista myös opiskelija- ja nuorisoliput

Ennen Etelä-Amerikan lentojen ostamista opiskelijoiden ja alle 30-vuotiaiden kannattaa verrata opiskelija- ja nuorisolippujen hintoja Kilroyn sivuilla.

Käytä hintavertailusivustoja apuna

Halpoja Etelä-Amerikan lentoja etsiessä kannattaa käyttää apuna hintavertailusivustoja (momondo, Skyscanner jne.), joiden kautta lennot saa usein varattua hieman lentoyhtiöiden nettisivujen hintoja halvemmalla.

Hintavertailusivustojen ja nettimatkatoimistojen suurimpana etuna on mahdollisuus varata lentoja, joita ei pysty ostamaan lentoyhtiöiden nettisivuilta. Esimerkiksi Iberian nettisivujen kautta ei pysty ostamaan meno-paluulippua Helsingistä Santiago de Chileen, jonka menolento on samaan konserniin kuuluvan British Airwaysin operoima ja paluulento Iberian operoima. Nettimatkatoimistojen, lentoyhtiön puhelinmyynnin ja hintavertailusivustojen kautta tällaisen lipun kuitenkin pystyy ostamaan.

Hintavertailusivustot eivät kuitenkaan poikkeustapauksissa löydä halvimpia lentoja, joten hintoja kannattaa vertailla myös lentoyhtiöiden ja nettimatkatoimistojen (esim. ebookers, Expedia, Kilroy) sivuilla.

Vertaa myös lippuehtoja

Erityisesti pidemmän reissun aikana matkasuunnitelma muuttuu usein, joten lentoja ostaessa kannattaa hinnan ja matka-ajan lisäksi verrata myös lippuehtoja. Esimerkiksi useimpia British Airwaysin, LATAM Airlinesin, American Airlinesin ja Air France-KLM:n Etelä-Amerikan lentoja voi muuttaa maksamalla n. 120-200 euron muutosmaksu (+ mahdollisen lipputyyppien välinen hintaeron, jos alkuperäinen varausluokka on loppuunmyyty). Muutosmaksun lisäksi lippuja ostaessa kannattaa kiinnittää maksimi perilläoloaikaan, tarjouslentojen saatavuuteen (=löytyykö saman hintaisia lentoja myös muille päiville) ja mahdollisiin blackout -jaksoihin, joiden aikana matkustaminen ei ole sallittua.

Suunnittelemassa Etelä-Amerikan kiertomatkaa?

Etäisyydet Etelä-Amerikassa ovat pitkiä, mikä kannattaa huomioida lentoja varatessa, jos matkan aikana on tarkoitus vierailla useammassa maassa. Esimerkiksi bussimatka Rio de Janeirosta Buenos Airesiin kestää ~40 tuntia, joten ostamalla tavallisen meno-paluulipun sijasta open jaw -lipun säästää aikaa ja usein myös rahaa. Open-jaw -lipulla tarkoitetaan meno-paluulippua, jonka paluulento lähtee toisesta maasta tai kaupungista.

Open-jaw -lentoja voi etsiä esimerkiksi ebookersin, Expedian, Skyscannerin tai momondon multistop -hakujen avulla.

Chile

Vertaa Etelä-Amerikan sisäisten lentojen hintoja myös paikallisilla sivustoilla

Halvimpiin Etelä-Amerikan sisäisiin tarjouslentoihin sisältyy usein myyntimaarajoituksia, jonka vuoksi varaussivustojen väliset hintaerot ovat välillä yllättävän suuria. Esimerkiksi Avianca (Etelä-Amerikan toiseksi suurin lentoyhtiö) myy Perun markkinoille suunnatulla englanninkielisellä sivustolla meno-paluulentoja Limasta Iquitosiin, Arequipaan, Trujilloon ja Piuraan 85 dollarilla, mutta Aviancan eurooppalaisen sivuston kautta varatessa täysin samoista lennoista on maksettava yli 250 dollaria.

Lentoyhtiöiden paikallisten sivustojen kautta varaaminen tulee välillä kalliimmaksi, joten hintoja kannattaa aina vertailla lentoyhtiön paikallisen sivuston lisäksi myös jollain eurooppalaisella (esim. momondo, Skyscanner) ja yhdysvaltalaisella (esim. Expedia.com) sivustolla. Esimerkiksi LATAM Perú myy meno-paluulentoja Limasta Cuscoon lentoyhtiön Espanjan markkinoille suunnatulla sivustolla 134 eurolla, mutta Perun markkinoille suunnatulla sivustolla täysin samoista lennoista joutuu ulkomaalaisena maksamaan 324 dollaria (~270 euroa).

Stopovereja hyödyntämällä voi välillä matkustaa kahteen kohteeseen yhden lentolipun hinnalla

Muutamien lentoyhtiöiden kuten TAP Portugalin, LATAM Airlinesin ja Aviancan kaukolentoihin voi usein yhdistää yhden tai useamman stopoverin eli pidemmän pysähdyksen koneenvaihtokaupungissa, joita hyödyntämällä voi matkustaa kahteen tai useampaan kohteeseen suunnilleen yhden lentolipun hinnalla.

Lentoyhtiöstä, pysähdyskaupungista, lipputyypistä ja pysähdysten määrästä riippuen stopover(it) ovat joko maksuttomia tai lentoyhtiö veloittaa jokaisesta stopoverista noin 30-100 euron lisämaksun. Lisäksi jokaisesta pysähdyksestä on maksettava lentokenttäveroja noin 10-30 euroa.

Esimerkkejä stopover -mahdollisuuksista

  • TAP Portugalin lentoihin Euroopasta Brasiliaan, Afrikkaan, Madeiralle ja Azoreille voi yhdistää 1-5 päivän stopoverin Lissabonissa.
  • Aviancan kaukolentoihin ja Latinalaisen Amerikan sisäisiin ulkomaan lentoihin voi usein yhdistää 1-2 stopoveria, joista lentoyhtiö veloittaa ~0-50 dollarin lisämaksun/pysähdys.
  • Air France-KLM:n lentoihin Peruun, Kolumbiaan ja Ecuadoriin voi välillä yhdistää stopoverin Panamassa tai Bogotassa, josta lentoyhtiö veloittaa tyypillisesti ~100 euron lisämaksun (kaikki lipputyypit eivät salli stopovereita).
  • LATAM Airlinesin kaukolentoihin ja Etelä-Amerikan sisäisiin ulkomaan lentoihin voi usein yhdistää stopoverin koneenvaihtokaupungissa, josta lentoyhtiö veloittaa ~0-50 dollarin lisämaksun.

Stopover -lentoja voi etsiä esimerkiksi valitsemalla Expedian, ebookersin, momondon tai Skyscannerin lentohausta useita kohteita kohdan.

Tutustu maahantulomääräyksiin

Maahantulomääräykset kannattaa tarkistaa ennen matkaa esimerkiksi IATA:n sivuilla, vaikka Suomen kansalaiset eivät pääsääntöisesti tarvitse viisumia Etelä-Amerikan reissua varten. Useimmat valtiot edellyttävät, että passi on voimassa 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen ja turistina maahan saapuva matkailija pystyy pyydettäessä esittämään matkalipun kolmanteen maahan tai paluulipun (myös toisesta Etelä-Amerikan maasta lähtevä paluulento hyväksytään lähes poikkeuksetta).

Jos lentoihin sisältyy koneenvaihto USA:ssa, matkaa varten on hankittava 14 dollaria maksava sähköinen ESTA-matkustuslupa, joka on voimassa kaksi vuotta.

Älä suunnittele liikaa etukäteen

Etelä-Amerikan reissun aikana matkasuunnitelma usein muuttuu, joten matkasuunnitelma kannattaa pitää mahdollisimman joustavana mm. suosimalla muutoskelpoisia majoitusvarauksia. Muutamat suositut aktiviteetit kuten Inca Trail -vaellus Machu Picchulle on yleensä varattava useita kuukausia aiemmin. Matkasuunnitelmaa on helpompi (ja halvempi) muuttaa, jos sijoitat nämä aktiviteetit joko matkan alkuun tai loppuun.

machu piccu peru

Matkustamassa yhdensuuntaisella lipulla?

Yhdensuuntaiset lennot Etelä-Amerikasta Eurooppaan ovat yllättävän usein kalliimpia kuin meno-paluulennot, joten ennen pelkän menolennon ostamista on syytä selvittää mihin hintaan lentoyhtiöt myyvät yhdensuuntaisia lentoja ja tarvittaessa harkita muutoskelpoisen meno-paluulipun ostamista.

Yhdensuuntaisella lipulla reissatessa maahantulomääräyksiin on syytä tutustua tarkkaan. Monet Etelä-Amerikan maat edellyttävät, että turistina maahan saapuva matkailija pystyy pyydettäessä esittämään paluulipun tai matkalipun kolmanteen maahan. Paluulipun olemassaolo kiinnostaa lähinnä poikkeustapauksissa paikallisia viranomaisia, mutta lentoyhtiöt usein pyytävät yhdensuuntaisella lipulla Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta Etelä-Amerikkaan matkustavia näyttämään kopion paluulipusta tai oleskeluluvan lähtöselvityksen yhteydessä (paluulippua ei yleensä kysytä mantereen sisäisillö lennoilla).

Yhdensuuntaisten lentojen etsiminen Argentiinasta Suomeen kannattaa aloittaa tutkimalla mihin hintaan Norwegian myy lentoja Buenos Airesista Helsinkiin ja Brasiliasta Suomeen tutkimalla mihin hintaan TAP Portugal ja Condor myyvät lentoja Helsinkiin. Tämän jälkeen lentojen kannattaa tutkia myykö joku toinen lentoyhtiö halvempia lentoja sopiville päiville.

Erityisesti Etelä-Amerikan pohjoisosista ja Keski-Amerikasta Suomeen palatessa kannattaa tarkistaa tuleeko kahden erillisen lipun ostaminen olennaisesti halvemmaksi. Esimerkiksi JetBlue ja Spirit halpalentoyhtiöt lentävät Perusta, Ecuadorista, Kolumbiasta ja Keski-Amerikasta Floridaan (Fort Lauderdale ja Orlando). Norwegian myy yhdensuuntaisia lentoja Floridasta Helsinkiin halvimmillaan ~160-200 eurolla (+matkalaukku ~40-45 euroa).

Lista Latinalaiseen Amerikkaan lentävistä halpalentoyhtiöistä löytyy täältä.

Muuta luettavaa

Halpalennot Aasiassa

Halpalennot Aasiassa

Halpalentotarjonta Aasiassa on kasvanut viimeisten kymmenen vuoden aikana huomattavasti. Aasian sisäisten lentojen lisäksi on tarjolla…

Lue lisää

Halpalennoilla maailman ympäri

Halpalennoilla maailman ympäri

Alkuvuoden aikana julkaisemme lyhyen artikkelisarjan maailmanympärilennoista, joka käsittelevät muun muassa lentoyhtiöallianssien lentopasseja, mannertenvälisiä halpalentoja ja…

Lue lisää

Halpalennot Euroopassa

Halpalennot Euroopassa

Euroopan kiertomatkaa suunnitteleville ja muille aiheesta kiinnostuneille lukijoille kokosin tietopaketin Euroopassa toimivista halpalentoyhtiöistä. Tietopaketti painottuu…

Lue lisää