Matkustusluokan korottaminen Finnair Plus -pisteillä

Matkustusluokan korottaminen on yksi suosituimmista tavoista käyttää Finnair Plus -pisteitä. Tämän erityisesti aloittelijoille suunnatun päivitetyn oppaan tarkoituksena on kertoa miten Finnair Plus -pisteitä voi käyttää matkustusluokan korottamiseen ja muutamia vinkkejä, joista on toivottavasti hyötyä myös muille.

Matkustusluokan korotuksen hintaan sisältyy mukavamman paikan, paremman tarjoilun ja maksuttomien matkatavaroiden lisäksi myös useimmat muut businessluokan palvelut kuten useimmilla lentokentillä nopeampi turvatarkastus ja sisäänpääsy businessluokan loungeen.

Rahalla ja Finnair Plus -pisteillä korotetuista Finnairin lennoista kertyy lentopisteitä alkuperäisen turistiluokan lipun mukaisesti.

(Matkustusluokan korotuksen voi ostaa myös rahalla lähtöpäivän lähestyessä tietyille lennoille ja kymmeniä kertoja vuodessa lentävät Finnair Plus Gold- ja Platinum -tasojäsenet voivat käyttää matkustusluokan korottamiseen Finnair Plus -pisteiden lisäksi upgradevouchereita.)

finnair

Finnair Plus -pisteillä voi korottaa ainoastaan Finnairin lentoja

Finnair Plus -pisteitä ja tasojäsenten upgradevouchereita voi käyttää ainoastaan Finnairin lentonumerolla myytyjen Finnairin/NORRA:n operoimien reittilentojen matkustusluokan korottamiseen ja vastaavasti muiden lentoyhtiöiden lentopisteitä ei voi käyttää Finnairin lentojen korottamiseen.

Monista muista kanta-asiakasohjelmista poiketen Finnair Plus -pisteitä voi käyttää myös pelkät käsimatkatavat sisältävien Light-lippujen korottamiseen. Pisteillä ei kuitenkaan pysty korottamaan palkintolentoja eikä piste+raha -tarjouslentoja.

(Pisteitä voi käyttää Expedian, Travellinkin, Supersaverin ja muiden nettimatkatoimistojen kautta varattujen lippujen korottamiseen.)

Hinnoittelu perustuu vyöhykkeisiin

Matkustusluokan korotusten hinnoittelu perustuu vyöhykkeisiin, joiden rajoja tutkimalla on mahdollista löytää mielenkiintoisia käyttökohteita pisteille. Pohjois-Euroopan sisäisten lentojen korottaminen maksaa 7 500 Finnair Plus -pistettä / suunta, Euroopan ja Dubain lentojen korottaminen 10 000 pistettä / suunta ja kaukolentojen 50 000 pistettä / suunta. Palkintolennoista poiketen matkustusluokan korotuksista ei tarvitse maksaa lentokenttäveroja ja polttoainelisämaksuja (Finnairin Euroopan ja Lähi-idän palkintolennoista ei tarvitse maksaa polttoainelisämaksua).

Businessluokassa matkustavat Finnair Plus Platinum -tasojäsenet voivat korottaa samalla lennolla matkustavien perheenjäsenten (max. 3 henkilöä) lennot businessluokkaan alennettuun hintaan.

Kuuntele äänikirjoja matkalla

BookBeat on äänikirjapalvelu, jossa yli 500 000 äänikirjaa.

BookBeat tarjoaa 30 päivän maksuttoman kokeilujakson, jos et ole kokeillut BookBeatia aiemmin. Jaksoon sisältyy 20 tuntia kuunteluaikaa, joka vastaa noin 3-4 kokonaista kirjaa.

Liity ilmaiseksi
Bookbeat.fi
mainos

Tarkista paikkatilanne ennen lentojen ostamista

Matkustusluokan korotuksia on saatavissa rajoitetusti, joten ennen lentojen ostamista kannattaa tarkistaa saatavuustilanne. Businessluokan paikkoja voi vapautua lähtöpäivän lähestyessä, joten tarvittaessa paikkatilannetta kannattaa seurata. Tokion ja Singaporen kaltaisiin työmatkailijoiden suosimiin kaukokohteisiin matkustusluokan korotuksia on saatavissa erittäin rajoitetusti.

Kaukolentojen businessluokkaa pääsee kokeilemaan Brysselin, Lontoon ja Dubain lennoilla

Finnair lentää tällä hetkellä kaksi kertaa päivässä Helsingistä Lontooseen, kaksi kertaa viikossa Helsingistä Brysseliin ja talvikaudella kaksi kuudesta viikkovuorosta Helsingistä Dubaihin normaalisti kaukolennoilla käytettävillä Airbus A330- ja A350-koneilla, joiden businessluokkaan on asennettu täysin makuuasentoon kääntyvät full-flat -vuodeistuimet. Tarjoilu Airbus A330- ja A350 -lennoilla on samankaltainen kuin muilla Euroopan lennoilla.

Dubain lennot ovat konetyypin lisäksi myös vyöhykerajojen takia mielenkiintoisia käyttökohteita pisteille. Finnairin palkintotaulukossa Dubai kuuluu samaan vyöhykkeeseen kuin Euroopan lennot, joten niiden korottaminen maksaa ainoastaan 10 000 Finnair Plus -pistettä / suunta.

a350 business-luokan istuin

Reykjavikin lentojen korottaminen maksaa vain 7 500 pistettä / suunta

Dubain ohella Reykjavik on toinen mielenkiintoinen poikkeus palkintotaulukossa. Reykjavikin lennot luokitellaan Pohjois-Euroopan sisäisiksi lennoiksi, vaikka lentomatka useimpiin Keski-Euroopan kohteisiin on pidempi. Siksi Reykjavikin lentojen korottaminen maksaa ainoastaan 7 500 pistettä / suunta.

Suosi Euroopan lentoja korottaessa Airbus -lentoja

Euroopan sisäisistä Airbus -lennoista poiketen NORRA:n Embraer -lennoilla viereistä penkkiä ei automaattisesti jätetä tyhjäksi, joten businessluokan lentoja varatessa kannattaa suosia Airbus -lentoja.

Lähi-idän ja Etelä-Euroopan lennot ovat parempia käyttökohteita pisteille kuin Keski-Euroopan lennot

Vyöhykerajojen takia lyhyen Keski-Euroopan lennon korottaminen businessluokkaan vaatii yhtä monta pistettä kuin Lähi-idän ja pitkien Etelä-Euroopan lentojen korottaminen, joten Finnair Plus -pisteille ja tasojäsenten upgradevouchereille saa Dubain, Lissabonin, Madridin ja Tel Avivin lentojen kaltaisilla pitkillä Euroopan ja Lähi-idän lennoilla enemmän vastinetta kuin Keski-Euroopan lennoilla.

Etelä-Euroopan lentoja korottaessa kannattaa pitää mielessä, että useimmissa kohteissa Finnair käyttää lentoyhtiöiden loungejen sijasta sopimusloungeja, jotka eivät yleensä ole yhtä laadukkaita kuin lentoyhtiöiden omat lounget.

Matkustusluokan korottaminen on usein järkevämpi tapa matkustaa businessluokassa kaukokohteisiin kuin palkintolentojen lunastaminen

Finnair Plus -pisteillä maksetuista businessluokan meno-paluulipusta on maksettava pistehinnan lisäksi lentokenttäveroja ja polttoainelisämaksuja kohteesta riippuen noin 300-400 euroa. Esimerkiksi Helsingistä Kiinaan ja Bangkokiin on usein myynnissä Finnairin turistiluokan tarjouslentoja halvimmillaan alle 500 eurolla, joten matkustusluokan korottaminen on usein järkevämpi tapa käyttää pisteitä businessluokan lentoihin.

Tutustu loungearvosteluihin

Erityisesti lyhyillä parin tunnin Euroopan lennoilla loungen taso vaikuttaa olennaisesti matkustuskokemukseen. Loungejen tasoerot ovat suuria, joten erityisesti ennen lyhyiden Euroopan lentojen korottamista kannattaa tutustua loungearvosteluihin.

Seuraa kampanjatarjouksia

Finnairilla on viime vuosina ollut pari kertaa vuodessa kampanjatarjouksia, joita hyödyntämällä sisäisen matkustusluokan korotuksen Pohjois-Euroopan sisäiselle lennolle on saanut tyypillisesti 5 000 Finnair Plus -pisteellä / suunta (normaalisti 7 500 pistettä / suunta) ja Euroopan lennoille 8 000 Finnair Plus -pisteellä / suunta (normaalisti 10 000 pistettä / suunta).

Matkustusluokan korottaminen ei aina ole järkevin tapa matkustaa businessluokassa

Finnair on viime kesänä alentanut useimpien palkintolentojen pistehintaa n. 15-20 %, mutta matkustusluokan korotusten pistehinta pysyi samana. Tämän vuoksi kohteesta ja matkapäivistä riippuen businessluokan lipun varaaminen lentopisteillä on välillä parempi tapa käyttää kertyneitä Finnair Plus -pisteitä.

Tiettyihin kaukokohteisiin kuten Thaimaahan on välillä myynnissä esimerkiksi Qatar Airwaysin businessluokan tarjouslentoja järkevään hintaan, joten ennen turistiluokan lipun ostamista kannattaa vertailla myös matkustusluokkien välistä hintaeroa ja tarvittaessa harkita pisteiden säästämistä myöhempää varten.

Aina pisteitä ei kannata käyttää businessluokan lentoihin

Ennen pisteiden käyttämistä matkustusluokan korottamiseen tai businessluokan palkintolentoihin kannattaa miettiä onko tämä paras tapa käyttää kertyneitä Finnair Plus -pisteitä. Esimerkiksi lyhyillä Pohjois-Euroopan lennoilla ja Berliinin, Budapestin ja Prahan kaltaisilla alle 2,5 tunnin Keski-Euroopan lennoilla pisteille ei saa yhtä paljon vastinetta kuin pidemmillä Etelä-Euroopan lennoilla. Euroopan lentoja korottaessa kannattaa myös huomioida matkustatko ruumalaukun vai pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa (matkatavarat sisältyvät matkustusluokan korotukseen).

Muuta luettavaa

Halpalennoilla maailman ympäri

Halpalennoilla maailman ympäri

Alkuvuoden aikana julkaisemme lyhyen artikkelisarjan maailmanympärilennoista, joka käsittelevät muun muassa lentoyhtiöallianssien lentopasseja, mannertenvälisiä halpalentoja ja…

Lue lisää

Stopover -lennot Etelä-Amerikkaan ja Karibialle

Stopover -lennot Etelä-Amerikkaan ja Karibialle

Muutamien lentoyhtiöiden kuten Air Canadan, Air France-KLM:n, Aviancan, Deltan, TAP Portugalin ja Unitedin Karibian, Etelä-…

Lue lisää

Stopover -lennot Aasiaan

Stopover -lennot Aasiaan

Muutamien lentoyhtiöiden kuten Qatar Airwaysin, Turkish Airlinesin ja Cathay Pacificin lentoihin Suomesta Aasiaan voi usein…

Lue lisää