Miten varata edullisesti Latinalaisen Amerikan sisäiset lennot?

Bussilla matkustaminen on usein lentämistä halvempi tapa matkustaa Latinalaisessa Amerikassa ja samalla pääsee usein ihailemaan kauniita maisemia. Pitkistä välimatkoista johtuen Latinalaisessa Amerikassa matkustettaessa ainakin muutaman alueen sisäisen lennon varaaminen on usein lähes välttämätöntä.

Lentojen etsiminen ei ole vaikeaa, mutta halvimpien lentojen löytäminen edellyttää muutamien niksien tuntemista. Esimerkiksi Avianca myy meno-paluulentoja Limasta n. 1000 kilometrin päässä keskellä Amazonasia sijaitsevaan Iquitosin kaupunkiin paikallisella sivustollansa n. 85 eurolla, mutta lentoyhtiön eurooppalaisen sivuston kautta varatessa täysin samoista lennoista on maksettava yli 250 euroa.

Vertaa hintoja myös paikallisilla sivustoilla

Maan sisäisiä lentoja ostaessa hintoja kannattaa vertailla myös lentoyhtiöiden paikallisilla sivustoilla halvimpiin tarjouslentoihin sisältyvistä myyntimaarajoituksista johtuen. Esimerkiksi Avianca myy Perun markkinoille suunnatulla englanninkielisellä sivustolla meno-paluulentoja Limasta Iquitosiin, Arequipaan, Trujilloon ja Piuraan 85 dollarilla, mutta lentoyhtiön eurooppalaisen sivuston kautta varatessa täysin samoista lennoista on maksettava yli 250 dollaria.

Osa tiettyjen lentoyhtiöiden halvimmista Perun ja Argentiinan sisäisistä ja manner-Ecuadorin ja Galapagossaarten välisistä tarjouslennoista on tarkoitettu ainoastaan paikallisille, joten lentoyhtiöiden paikallisten sivustojen mahdolliset varoitustekstit on syytä lukea tarkkaan.

Maan sisäisten lentojen hintoja kannattaa aina vertailla myös eurooppalaisilla ja pohjois-amerikkalaisilla sivustoilla. Esimerkiksi LATAM Perú myy meno-paluulentoja Limasta Cuscoon lentoyhtiön Espanjan markkinoille suunnatulla sivustolla 134 eurolla, mutta Perun markkinoille suunnatulla sivustolla täysin samoista lennoista joutuu ulkomaalaisena maksamaan 324 dollaria (~270 euroa).

Hintoja kannattaa aina vertailla myös hintavertailusivustoilla (momondo, Skyscanner, jne.). Esimerkiksi LATAMin Perun sisäisille lennoille on välillä myynnissä kampanjahintoja, jotka ovat varattavissa ainoastaan nettimatkatoimistojen kautta.

machu piccu peru

Stopovereita hyödyntämällä voi matkustaa useampaan kohteeseen yhden lentolipun hinnalla

Tiettyjen paikallisten lentoyhtiöiden kuten LATAM Airlinesin ja Aviancan ulkomaan lentoihin voi usein yhdistää yhden tai useamman >stopoverin eli muutaman päivän tai jopa useamman kuukauden pituisen pysähdyksen koneenvaihtokaupungissa, joita hyödyntämällä voi matkustaa suunnilleen yhden lentolipun hinnalla useampaan kohteeseen. Esimerkiksi

  • Avianca myy ~200 eurolla meno-paluulentoja Miamista Costa Ricaan, joihin sisältyy stopover Guatemalassa.
  • Avianca myy ~350 eurolla meno-paluulentoja Mexico Citystä Limaan (Peru), joihin sisältyy stopover Kolumbiassa tai Costa Ricassa.
  • LATAM Airlines myy n. 385 eurolla meno-paluulentoja Miamista La Paziin (Bolivia), joihin sisältyy stopover Limassa.

Lipputyypistä ja pysähdyskaupungista riippuen stopoverit ovat lisämaksuttomia tai lentoyhtiö veloittaa lentokenttäverojen (n. 20-30 euroa) lisäksi ~30-100 euron lisämaksun. Stopover -lentoja voi etsiä valitsemalla esimerkiksi lentoyhtiön sivuilta, momondon, ebookersin tai Expedian lentohausta useita kohteita tai vastaavan kohdan.

tikal guatemala

Kuuntele äänikirjoja matkalla

BookBeat on äänikirjapalvelu, jossa yli 500 000 äänikirjaa.

BookBeat tarjoaa 30 päivän maksuttoman kokeilujakson, jos et ole kokeillut BookBeatia aiemmin. Jaksoon sisältyy 20 tuntia kuunteluaikaa, joka vastaa noin 3-4 kokonaista kirjaa.

Liity ilmaiseksi
Bookbeat.fi
mainos

Selvitä mitkä yhtiöt lentävät matkakohteeseen

Pienten paikallisten lentoyhtiöiden lennot eivät aina ole varattavissa matkatoimistojen käyttämien kansainvälisten varausjärjestelmien kautta. Siksi lentojen etsiminen kannattaa aloittaa tarkastamalla esimerkiksi lentoaseman wikipedia-sivulta mitkä yhtiöt lentävät etsimääsi kohteeseen.

Lentopisteille saa hyvin vastinetta Etelä-Amerikan sisäisiä lentoja varatessa

Halvimpien Etelä-Amerikan sisäisten tarjouslentojen löytäminen edellyttää usein meno-paluulipun ostamista hyvissä ajoin etukäteen, mikä ei ole kovin käytännöllistä useampaan kohteeseen ja/tai ilman tarkkaa päiväkohtaista matkasuunnitelmaa reissatessa. Lentopisteillä maksettujen palkintolentojen pistehinta perustuu yleensä etäisyyteen tai maantieteellisiin vyöhykkeisiin, joten pisteille enemmän vastinetta yhdensuuntaisia ja/tai kalliita viime hetken lentoja varatessa.

Mm. American Airlinesin, British Airwaysin ja SASin lentopisteille saa hyvin vastinetta Latinalaisen Amerikan sisäisiä lentoja varatessa. Esimerkiksi 4500 British Airwaysin lentopisteellä saa varattua yhdensuuntaisen Perun sisäisen lentolipun, 10 000 BA:n lentopisteellä lipun Limasta Santiago de Chileen, Mendozaan (Argentiina), Iguassun putouksille (Brasilia) tai Costa Ricaan ja 15 000 SASin lentopisteellä lipun Etelä-Amerikasta Karibialle.

antigua guatemala

Huomioi matkasuunnitelma kaukolentoja varatessa

Etäisyydet Latinalaisessa Amerikassa ovat pitkiä, mikä kannattaa huomioida jo mannertenvälisiä lentoja varatessa. Jos matkan aikana on tarkoitus matkustaa useampaan maahan, tavallisen meno-paluulipun sijasta kannattaa yleensä varata open-jaw -lippu eli meno-paluulippu, jonka paluulento lähtee toisesta maasta tai kaupungista. Open-jaw -lentoja voi etsiä esimerkiksi ebookersin, Expedian ja momondon multistop -hakujen avulla.

Halpalennot Latinalaisessa Amerikassa

Halpalentotarjonta Latinalaisessa Amerikassa on viime vuosina kasvanut, mutta tarjonta ei ole läheskään yhtä monipuolinen kuin Euroopassa ja Aasiassa.

Mm. seuraavat lentoyhtiöt myyvät Latinalaisen Amerikan sisäisiä halpalentoja:

  • Azul lentää Brasilian sisäisten lentojen lisäksi Campinasista (São Paulo) Floridaan, Argentiinaan ja Lissaboniin.
  • Interjet lentää Meksikon sisäisten lentojen lisäksi mm. Mexico Citystä Keski-Amerikkaan, Kolumbiaan, Peruun, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.
  • Sky Airline lentää Chilen sisäisten lentojen lisäksi Santiagosta Limaan, Argentiinaan ja Uruguayhin.
  • VivaColombia ja VivaPerú lentävät Perun ja Kolumbian sisäisten lentojen lisäksi Kolumbiasta Panamaan, Peruun, Ecuadoriin ja Miamiin.
  • VivaAerobús lentää Meksikon sisäisten lentojen lisäksi Meksikosta Houstoniin, Las Vegasiin ja Los Angelesiin.
  • Volaris lentää Meksikon sisäisten lentojen lisäksi mm. Mexico Citystä, Guadalajarasta Keski-Amerikkaan ja Yhdysvaltoihin ja Costa Ricasta Keski-Amerikkaan ja Meksikoon. Volaris mainostaa välillä etusivullansa alennuskoodeja, joita hyödyntämällä lennot saa varattua halvemmalla.
  • Wingo lentää Kolumbian sisäisten lentojen lisäksi Bogotasta Aruballe, Costa Ricaan (San Jose), Kuubaan (Havanna), Ecuadoriin (Quito), Meksikoon (Cancún, Mexico City), Panamaan ja Venezuelaan (Caracas).

Muutamat halpalentoyhtiöt kuten VivaColombia veloittavat mm. matkalipun tulostamisesta lentokentällä lisämaksun, joten matkatavarasääntöihin ja lähtöselvityskäytäntöihin kannattaa tutustua ennen matkaa.

Meno-paluulennot ovat välillä halvempia kuin yhdensuuntaiset lennot

Yhdensuuntaisia lentoja varatessa kannattaa aina tarkistaa tuleeko meno-paluulipun ostaminen ja paluulennon käyttämättä jättäminen halvemmaksi kuin yhdensuuntaisen lipun ostaminen (menolentoa ei voi jättää käyttämättä). Matkasuunnitelmasta riippuen lentoja varatessa kannattaa tutkia myös open-jaw -lentoja (menopaluulentoja, joiden paluulento saapuu eri kaupunkiin).

Joidenkin paikallisten lentoyhtiöiden kuten Etelä-Amerikan suurimpien lentoyhtiöiden Aviancan ja LATAM Airlinesin käsitys meno-paluulipusta on usein hyvin joustava. Esimerkiksi Avianca myy meno-paluulippuja, joiden menolento on Santiago de Chilestä Limaan (Peru) ja ”paluulento” Bogotasta Panamaan.

Varaa sesonkilennot ajoissa

Suosituimpien paikallisten pyhien kuten pääsiäisen, joulun ja kansallispäivän tienoilla matkustaessa bussi- ja junaliput usein loppuunmyydään suosituimmilla reiteillä, joten sesonkilennot ja bussiliput kannattaa hankkia hyvissä ajoin etukäteen.

Muuta luettavaa

Vinkkejä businessluokan lentojen ostajalle

Vinkkejä businessluokan lentojen ostajalle

Lentoyhtiöt myyvät hyvin erilaisia tuotteita businessluokkana hyvin erilaisia tuotteita, joten hinta-laatusuhteen optimointi on hankalampaa kuin…

Lue lisää

Stopover -lennot Etelä-Amerikkaan ja Karibialle

Stopover -lennot Etelä-Amerikkaan ja Karibialle

Muutamien lentoyhtiöiden kuten Air Canadan, Air France-KLM:n, Aviancan, Deltan, TAP Portugalin ja Unitedin Karibian, Etelä-…

Lue lisää

Halvat lennot Australiaan

Halvat lennot Australiaan

Viime viikkoina olemme saaneet lukijoilta useita kysymyksiä Australian lennoista, joten kokosin tietopaketin halpoja lentoja Australiaan…

Lue lisää