Miten löytää halpa kesälomamatka?

Olemme saaneet viime viikkoina useita lukijakysymyksiä ensi kesän matkoista. Kokosimme yleisimpien kysymysten perusteella vinkkejä edullista kesälomamatkaa etsiville lukijoille.

Aloittamalla kesälentojen etsimisen hyvissä ajoin voi tehdä mielenkiintoisia löytöjä

Aloittamalla kesälentojen etsimisen hyvissä ajoin etukäteen voi löytää edullisia lentoja myös suosituimmille lomaviikoille. Esimerkiksi Norwegian myi helmikuussa suoria kesälentoja Helsingistä Kroatiaan 119 eurolla, Kreetalle ja Korfulle 129 eurolla ja Finnair tammikuussa Málagaan 134 eurolla.

Halpoja tarjouslentoja ei ole aina myynnissä

Halpoja tarjouslentoja ei ole aina myynnissä kaikkialle. Siksi lentojen etsiminen erityisesti hieman harvinaisempiin matkakohteisiin kannattaa aloittaa ajoissa. Tämä ei tarkoita sitä, että lennot olisi aina varattava vähintään 6 kuukautta aiemmin vaan sitä, että kohtuuhintaisia lentoja sopiville löytyy huomattavasti todennäköisesti ennemmin tai myöhemmin, jos lentojen etsiminen on aloitettu hyvissä ajoin etukäteen.

Kuuntele äänikirjoja matkalla

BookBeat on äänikirjapalvelu, jossa yli 500 000 äänikirjaa.

BookBeat tarjoaa 30 päivän maksuttoman kokeilujakson, jos et ole kokeillut BookBeatia aiemmin. Jaksoon sisältyy 20 tuntia kuunteluaikaa, joka vastaa noin 3-4 kokonaista kirjaa.

Liity ilmaiseksi
Bookbeat.fi
mainos

Poikkeuksellisen halvat lennot kannattaa varata mahdollisimman pian

Poikkeuksellisen halvat lennot ovat usein myynnissä ainoastaan muutaman tunnin tai parin päivän ajan. Siksi lentojen varaamisen kanssa ei kannata aikailla, jos onnistut löytämään poikkeuksellisen halvat lennot kuten äkkilähtölennot Rodokselle 19 eurolla, Kreetalle 25 eurolla, Mallorcalle 25 eurolla ja lennot heinäkuussa New Yorkiin 301 eurolla (lennot heinäkuussa Pohjois-Amerikkaan ovat usein 300-500 euroa kevätlentoja kalliimpia).

Rodos
Tsambika ranta, Rhodos

Tutustu lentojen hintatasoon ennen loman hakemista

Lentojen ja matkojen hintatasoon kannattaa tutustua nopeasti ennen lomahakemuksen lähettämistä, vaikka et vielä lomaa hakiessa tietäisi mitä haluat tehdä lomalla. Kohtuuhintaisia kesälomamatkoja esimerkiksi Kreikkaan ja Kroatiaan löytyy sopiville päiville todennäköisemmin myös parin kuukauden päästä, jos sopiville päiville on tällä hetkellä myynnissä edullisia matkoja.

Touko- ja elokuulle on usein myynnissä matkatarjouksia rantalomakohteisiin

Erityisesti rantalomailijoiden kannattaa harkita suosituimpien lomaviikkojen ulkopuolella lomailemista. Esimerkiksi Kreikkaan, Kroatiaan, Espanjaan ja moniin muihin rantalomakohteisiin on viime vuosina ollut myynnissä mielenkiintoisia tarjouksia touko- ja elokuulle.

Snorkkeli

Heinäkuulle on harvoin myynnissä kohtuuhintaisia äkkilähtöjä

Matkatoimistot myyvät alennettuun hintaan äkkilähtöjä vain ja ainoastaan, jos paikkoja ei ole saatu myytyä normaalihintaisina tai pienellä alennuksella. Siksi halpoja äkkilähtöjä on erittäin harvoin myynnissä heinäkuulle ja muille vuoden suosituimmille lomaviikoille kuten koulujen hiihto-, syys- ja joululomaviikoille.

Myös suosituimmille lomaviikoille on mahdollista löytää edullisia matkoja, mutta niiden löytäminen edellyttää tyypillisesti lentojen tai matkan varaamista hyvissä ajoin etukäteen. Esimerkiksi easyJet myi artikkelin julkaisuhetkellä meno-paluulentoja heinäkuulle Berliinin halvimmillaan 50 eurolla.

Kesän parhaat äkkilähdöt myydään yleensä elokuussa

Aiempien vuosien perusteella ei pysty 100 % varmuudella päättelemään mille viikoille ja minne hyviä äkkilähtöjä on myynnissä, mutta viime vuosina yleensä kesän parhaimmat äkkilähtötarjoukset rantalomakohteisiin on myyty elokuussa ja toukokuun lopussa.

Tutustu hotellien hintatasoon ennen lentojen varaamista

Viikonpäivät ja lomasesongit vaikuttavat eri tavalla hotellien hintatasoon eri kohteissa, joten ennen lentojen varaamista kannattaa tutustua hotellien hintatasoon. Esimerkiksi Berliinissä erityisesti laadukkaampien hotellien hintataso usein laskee heinä-elokuussa, mutta Etelä-Euroopan rantalomakohteista kohtuuhintaisen majoituksen löytäminen on välillä yllättävän haastavaa korkeasesongin aikana.

Luksus hotelli

Reittilennoille ei myydä äkkilähtöjä

Lomalennoista poiketen reittilennoille ei myydä äkkilähtöjä alennettuun hintaan lähtöpäivän lähestyessä, vaan reittilentojen hintataso tyypillisesti nousee vähitellen lähtöpäivän lähestyessä.

Kohteesta ja matkan ajankohdasta riippuen halvimpien reittilentojen löytäminen edellyttää tyypillisesti lentojen varaamista vähintään ~4-16 viikkoa aiemmin.

Matkanjärjestäjät myyvät myös pelkkiä lentoja rantalomakohteisiin

Pakettimatkojen lisäksi TUI, Apollomatkat, Aurinkomatkat, Tjäreborg ja muut matkanjärjestäjät myyvät myös pelkkiä lentoja Montenegroon, Mallorcalle, Kroatiaan, Italiaan, Turkkiin ja muihin rantalomakohteisiin, jotka ovat välillä reittilentoja halvempia. Hintavertailusivustot eivät löydä useimpien matkanjärjestäjien lomalentoja, joten lentoja Välimeren rantalomakohteisiin varatessa kannattaa verrata hintoja myös matkanjärjestäjien sivuilla.

Montenegro
Kotor, Montenegro.

Heinäkuu on vuoden kallein kuukausi lentää Pohjois-Amerikkaan

Kesälomamatkaa Pohjois-Amerikkaan suunnitellessa kannattaa pitää mielessä se, että harvinaisia poikkeuksia lukuun ottamatta lentoyhtiöiden halvimmat kampanjahinnat eivät ole voimassa aikavälillä ~20.6.-10.8. (tarkoissa päivissä on pieniä eroja vuosittain). Blackout-jakson aikana lennot ovat kohteesta ja ajankohdasta riippuen tyypillisesti ~300-500 euroa kalliimpia, joten suosituimpien lomaviikkojen ulkopuolella matkustamista kannattaa harkita.

Suosittelemme maksamaan matkan luottokortilla

Hieman paremman kuluttajansuojan takia suosittelemme maksamaan matkapaketit ja lentovaraukset mieluiten luottokortilla.

Lentopisteille saa hyvin vastinetta kalliita viime hetken lentoja varatessa

Aiemmilta reissuilta kertyneille lentopisteille saa usein hyvin vastinetta kalliita viime hetken lentoja varatessa. Esimerkiksi viime kesänä saimme varattua 18 000 Finnair Plus -pisteellä + 20 eurolla yhdensuuntaisen viime hetken lipun Helsinki-Lissabon lennolle, jolle halvin rahalla maksettu lippu olisi maksanut 320 euroa.

Muista ilmaiset nähtävyydet

Monista suosituista matkakohteista kuten Edinburghista, Lontoosta, Madridista, New Yorkista, Pariisista ja Tukholmasta löytyy maksullisten nähtävyyksien lisäksi myös paljon ilmaista nähtävää. Esimerkiksi monissa Lontoon tunnetuimmissa museoissa kuten British Museumissa, National Galleryssä, V&A Museumissa ja Tate Modernissa voi vierailla maksutta joka päivä ja monet museot Suomesssa, Madridissa ja Tukholmassa järjestävät säännöllisesti ilmaisiltoja.

Joustavuus palkitaan

Edullisten matkojen ja lentojen löytäminen on huomattavasti helpompaa, jos pystyt tarvittaessa joustamaan matkapäivissä. Matkapäivissä joustaminen onnistuu helpoiten, jos aloitat lentojen etsimisen ennen tarkkojen lomapäivien sopimista.

Muuta luettavaa

Miten Finnair Plus -pisteitä kannattaa käyttää?

Miten Finnair Plus -pisteitä kannattaa käyttää?

Kokosimme päivitetyn tietopaketin Finnair Plus -pisteiden käyttämisestä. Finnairin lentopisteitä pystyy käyttämään mm. Finnairin ja muiden…

Lue lisää

Stopover -lennot Aasiaan

Stopover -lennot Aasiaan

Muutamien lentoyhtiöiden kuten Qatar Airwaysin, Turkish Airlinesin ja Cathay Pacificin lentoihin Suomesta Aasiaan voi usein…

Lue lisää

Halvat lennot Australiaan

Halvat lennot Australiaan

Viime viikkoina olemme saaneet lukijoilta useita kysymyksiä Australian lennoista, joten kokosin tietopaketin halpoja lentoja Australiaan…

Lue lisää