Stopover -lennot Etelä-Amerikkaan ja Karibialle

Muutamien lentoyhtiöiden kuten Air Canadan, Air France-KLM:n, Aviancan, Deltan, TAP Portugalin ja Unitedin Karibian, Etelä- ja Keski-Amerikan lentoihin voi usein yhdistää stopoverin eli muutaman päivän tai pidemmän pysähdyksen koneenvaihtokaupungissa.

Lentoyhtiöstä riippuen stopovereista on maksettava ainoastaan lentokenttäverot (~10-50 euroa). Lisäksi osa lentoyhtiöstä veloittaa ~50-100 euron lisämaksun/pysähdys. Usein stopovereita hyödyntämällä voi matkustaa halvemmalla useampaan kohteeseen kuin ostamalla jokaiselle lennolle erillisen lipun.

Latinalaisen Amerikan ja Karibian matkaa suunnitteleville lukijoille kokosimme tietopaketin stopover -lennoista.

lima peru

Lentoyhtiöiden stopover -käytännöissä on suuria eroja

Lentoyhtiöiden stopover -säännöissä on suuria eroja. Esimerkiksi Air Canadan ja TAP Portugalin Etelä-Amerikan ja Karibian lentoihin voi yleensä yhdistää stopoverin lentokenttäverojen hinnalla (~10-50 euroa/pysähdys). Air France-KLM veloittaa pysähdyksestä lentokenttäverojen lisäksi usein lisämaksun ja joidenkin lentoyhtiöiden kuten Lufthansan halvimmat liput eivät salli stopovereja ollenkaan.

Olemme koonneet listan lentoyhtiöistä, joiden Latinalaisen Amerikan ja Karibian lentoihin voi usein yhdistää stopoverin loogisessa koneenvaihtokaupungissa (poikkeukset ovat mahdollisia).

Air Canada

Air Canadan Etelä-Amerikan ja Karibian lentoihin voi yhdistää usein stopoverin Torontossa lentokenttäverojen hinnalla (poikkeustapauksissa stopover Montrealissa on mahdollinen). Air Canada on aiemmin myynyt esimerkiksi Helsinki – Toronto – Havanna – Helsinki lentoja hieman yli 500 eurolla, Helsinki – Trininadad ja Tobago – Toronto – Helsinki lentoja ~600 eurolla ja Helsinki – Toronto – Lima (Peru) – Helsinki lentoja ~700 eurolla.

Kuuntele äänikirjoja matkalla

BookBeat on äänikirjapalvelu, jossa yli 500 000 äänikirjaa.

BookBeat tarjoaa 30 päivän maksuttoman kokeilujakson, jos et ole kokeillut BookBeatia aiemmin. Jaksoon sisältyy 20 tuntia kuunteluaikaa, joka vastaa noin 3-4 kokonaista kirjaa.

Liity ilmaiseksi
Bookbeat.fi
mainos

Air France-KLM

Air France-KLM:n lentoihin Argentiinan ja Chileen voi usein yhdistää stopoverin São Paulossa tai Rio de Janeirossa ja Kolumbian, Keski-Amerikan, Ecuadorin, Perun, Dominikaanisen tasasavallan ja Kuuban lentoihin stopoverin Panamassa, josta lentoyhtiö veloittaa lentokenttäverojen lisäksi tyypillisesti 75 euron lisämaksun. Osaan Keski-Amerikan lennoista voi yhdistää stopoverin Panaman sijasta Mexico Cityssä, Bogotássa tai Costa Rican San Josessa.

Useimpiin Air France-KLM:n Etelä-Amerikan ja Karibian lentoihin voi yhdistää stopoverin Amsterdamissa tai Pariisissa, josta lentoyhtiö veloittaa lentokenttäverojen lisäksi 0-75 euron lisämaksun.

American airlines

American Airlines

American Airlinesin halvimmat Etelä-Amerikan ja Karibian tarjousliput eivät yleensä salli stopovereita, mutta joihinkin vähintään 800-900 euron lippuihin pystyy yhdistämään stopoverin New Yorkissa, Miamissa, Charlottessa tai Chicagossa maksamalla 50-100 euron lisämaksun.

Avianca

Etelä-Amerikan toiseksi suurimman lentoyhtiön Aviancan lentoihin Münchenistä, Espanjasta ja Lontoosta Etelä- ja Keski-Amerikkaan voi yleensä yhdistää yhden stopoverin Kolumbiassa lentokenttäverojen hinnalla ja lentoihin Pohjois-Amerikasta Etelä-Amerikkaan Keski-Amerikassa (esim. San Salvador), Kolumbiassa tai Perussa (Lima). Keski-Amerikan lentoihin voi välillä yhdistää stopoverin esim. Guatemalassa tai San Salvadorissa lentokenttäverojen hinnalla. Aviancan lentoihin voi usein yhdistää toisen stopoverin maksamalla ~70-90 euron lisämaksun.

British Airways

British Airwaysin lentoihin voi usein yhdistää stopoverin Lontoossa maksamalla lentokenttäverojen lisäksi 75 euron lisämaksun.

Copa Airlines

Osaan Copa Airlinesin lennoista voi yhdistää lentokenttäverojen hinnalla stopoverin Panamassa. Copa Airlines lentää Panamasta yli 80 kohteeseen Keski-, Etelä- ja Pohjois-Amerikassa.

Delta

Deltan Keski-ja Etelä-Amerikan lentoihin voi usein yhdistää yhden stopoverin New Yorkissa, Atlantassa tai Detroitissa lentokenttäverojen hinnalla ja toisen stopoverin maksamalla 75 euron lisämaksun. Artikkelin julkaisuhetkellä Delta myi esimerkiksi ruumalaukun sisältäviä Berliini – Atlanta – Guatemala – Berliini lippuja 580 eurolla

Iberia

British Airwaysin lentoihin voi usein yhdistää stopoverin Madridissa maksamalla lentokenttäverojen lisäksi 75 euron lisämaksun.

LATAM Airlines

Etelä-Amerikan suurimman lentoyhtiön LATAM Airlinesin lentoihin Euroopasta Etelä-Amerikkaan voi usein yhdistää 1-2 stopoveria /suunta loogisessa koneenvaihtokaupungissa, josta lentoyhtiö veloittaa tyypillisesti 100 dollarin lisämaksun / pysähdys.

Lufthansa

Lufthansan halvimmat tarjouslennot eivät yleensä salli stopovereita, mutta esimerkiksi 800+ euron Kolumbian lentoihin pystyy usein yhdistämään stopoverin Panamassa maksamalla 75 euron lisämaksun.

TAP Portugal

TAP Portugalin meno-paluulentoihin Euroopasta Brasiliaan voi yhdistää lentokenttäverojen hinnalla 1-5 vuorokauden stopoverin Lissabonissa.

Turkish Airlines

Turkish Airlinesin lentoihin voi pääsääntöisesti yhdistää stopoverin Istanbulissa lentokenttäverojen hinnalla.

United Airlines

Osaan Unitedin lipuista Keski-Euroopasta Etelä-Amerikkaan ja Karibialle voi yhdistää stopoverin New Yorkissa, Washingtonissa tai Houstonissa. United on myynyt tänä keväänä esimerkiksi Helsinki – New York – Dominikaaninen tasavalta – Helsinki lentoja ~500 eurolla ja Amsterdam – Santiago de Chile – Washington/New York/Chicago – Amsterdam lentoja ~500 eurolla.

Miten stopover -lennot voi varata?

Stopover -lentojen etsiminen kannattaa aloittaa etsimällä ensin tavallisia meno-paluulentoja varsinaiseen matkakohteeseen.

Jos lentoihin sisältyvä koneenvaihtokaupunki vaikuttaa kiinnostavalta matkakohteelta ja lentoyhtiön lippuihin voi yhdistää stopoverin, lentojen etsimistä kannattaa jatkaa selvittämällä vähintään muutama matkapäivä, joille on myynnissä edullisia meno-paluulentoja.

Tämän jälkeen lentojen etsimistä voi jatkaa valitsemalla useita kohteita, monikaupunki (multi-city) tai vastaavan kohdan lentoyhtiön, matkatoimiston (esim. ebookers, Expedia, Kilroy, Travellink) tai hintavertailusivuston (esim. momondo, Skyscanner) hakulomakkeesta.

Stopover lennot

Aloita lentojen etsiminen hyvissä ajoin etukäteen

Useat lentoyhtiöt myyvät koneenvaihdollisia lentoja Suomesta Latinalaiseen Amerikkaan ja Karibialle, mutta yleensä korkeintaan yksi lentoyhtiö myy stopoverin tietyssä kaupungissa sisältäviä lentoja. Esimerkiksi edullisten Helsinki-Rio de Janeiro-Santiago de Chile-Helsinki lentojen löytäminen edellyttää usein sitä, että Air France-KLM myy edullisia tarjouslentoja Helsingistä Chileen.

Lentoyhtiöt eivät myy halpoja tarjouslentoja koko ajan jokaiseen kohteeseen, joten lentojen etsiminen kannattaa aloittaa tavallista aikaisemmin, jos haluat varata stopoverin tietyssä kaupungissa sisältävät lennot. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lennot syyskuulle olisi ehdottomasta varattava tammikuussa vaan sitä, että sopiville päiville löytyy huomattavasti todennäköisemmin ennemmin tai myöhemmin edullisia lentoja, jos lentojen etsiminen on aloitettu hyvissä ajoin etukäteen.

Muista myös open-jaw –lennot

Stopover –lentojen ostaminen ei aina ole järkevin tapa rakentaa kiertomatka, joten aina ennen lentojen ostamista kannattaa tarkistaa onko lentojen ostaminen kerralla halvin tapa varata lennot.

Perinteisten meno-paluulippujen lisäksi useimmat lentoyhtiöt myyvät myös open-jaw -lippuja eli meno-paluulippuja, joiden paluulento lähtee eri kaupungista.

Esimerkiksi Helsinki-Lima-Bogotá-Helsinki lentoja varatessa kannattaa tarkistaa tuleeko halvemmaksi ostaa kaikki lennot kerralla vai esimerkiksi yhdensuuntaisen Lima-Bogotá lipun ostaminen paikalliselta halpalentoyhtiöltä ja meno-paluulipun, jonka menolento saapuu Lima ja paluulento lähtee Bogotásta, ostaminen.

Vertaa Etelä-Amerikan sisäisten lentojen hintoja myös paikallisilla sivustoilla

Osa Etelä-Amerikan sisäisistä tarjouslennoista on varattavissa ainoastaan paikallisten sivustojen kautta. Joskus samat lennot saa kuitenkin varattua halvemmalla eurooppalaisten sivustojen kautta, joten Etelä-Amerikan sisäisiä lentoja varatessa kannattaa aina vertailla sekä lentoyhtiöiden paikallisten sivustojen että eurooppalaisten varaussivustojen (esim. Skyscanner) hintoja.

Esimerkiksi LATAM Airlinesin yhdensuuntaisen Limasta Cuscoon sai artikkelin julkaisuhetkellä varattua halvimmillaan 33 dollarilla (~30 €) lentoyhtiön Perun markkinoille suunnatun sivuston kautta, mutta lentoyhtiön englanninkielisen Euroopan markkinoille sivuston kautta varatessa samasta lennosta on maksettava 83 euroa.

Muuta luettavaa

Miten löytää halpoja äkkilähtöjä?

Miten löytää halpoja äkkilähtöjä?

Kokosimme yleisimpien lukijakysymysten pohjalta vinkkejä viime hetken äkkilähdöistä kiinnostuneille lukijoille. Äkkilähdöt ovat nimensä mukaisesti myymättä…

Lue lisää

Miten suunnitella lomamatka

Miten suunnitella lomamatka

Lomamatkan suunnittelu voi olla yhtä hauskaa kuin itse matka. Matkan suunnittelu antaa sinulle mahdollisuuden unelmoida…

Lue lisää

Halpabussit Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa

Halpabussit Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa

Viime vuosina halpabussiverkosto on kasvanut olennaisesti Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, jonka myötä bussilla matkustaminen on usein…

Lue lisää