Halvat lennot Australiaan
Viime viikkoina olemme saaneet lukijoilta useita kysymyksiä Australian lennoista, joten kokosin tietopaketin halpoja lentoja Australiaan etsiville lukijoille.
Paljon lennoista kannattaa maksaa?
Halvimmat tarjouslennot Helsingistä Australiaan maksavat tyypillisesti noin 850 – 1000 euroa ja niihin sisältyy lähes poikkeuksetta kaksi koneenvaihtoa (matka-aika n. 30 tuntia). Lentojen etsiminen kannattaa aloittaa Sydneystä, Melbournesta, Perthistä ja Brisbanesta, joiden lentotarjonta on monipuolisempi kuin esimerkiksi Cairnsin ja Adelaiden.
Aloittamalla lentojen etsimisen ainakin muutamaa kuukautta aiemmin löydät todennäköisimmin halvat lennot. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lennot tulisi ehdottomasti ostaa viimeistään puoli vuotta aiemmin vaan sitä, että aloittamalla lentojen etsimisen hyvisssä ajoin sopiville päiville löytyy todennäköisemmin jossain välissä edullisia lentoja.
Lentoja etsiessä kannattaa käyttää apuna esimerkiksi Skyscannerin hintakalenteria ja Supersaverin hakuhistoriaa, joiden avulla saa helposti selvitettyä mihin hintaan muut ovat viime aikoina löytäneet Australiaan.
Halpalennot Aasiasta Australiaan saa ostettua jopa alle 200 eurolla
Viime vuosina halpalennot Aasiasta Australiaan ovat yleistyneet ja hintataso on laskenut kiristyneen kilpailun myötä, joten useammassa maassa vierailu saman matkan aikana ei välttämättä nosta lentojen kokonaishintaa.
Esimerkiksi menopaluulennot Kuala Lumpurista tai Balilta Sydneyyn saa ostettua jopa alle 200 eurolla. Halpalentojen hintaan sisältyy ainoastaan kuljetus paikasta A paikkaan B, joten hintoja vertaillessa tulee huomioida matkalaukku- ja muut lisämaksut.
Qantasin omistaman Jetstarin lisäksi monet aasialaiset halpalentoyhtiöt kuten AirAsia , Cebu Pacific, Scoot ja Tiger Airways lentävät mm. Kaakkois-Aasiasta Perthiin, Sydneyyn, Melbourneen, Cairnsiin ja Darwiniin.
Jalkaongelmat lentokoneessa kuriin lentosukilla
Kompressiosukat vähentävät jalkojen turvotusta ja parantavat verenkiertoa lentokoneessa.
partioaitta.fi
Stopovereita hyödyntämällä voit vierailla useammassa maassa yhden lentolipun hinnalla
Monet lentoyhtiöt sallivat stopoverin eli pidemmän pysähdyksen koneenvaihtokaupungissa Euroopasta Australiaan lennettäessä, joita hyödyntämällä suunnileen yhden lentolipun hinnalla voi matkustaa useampaan kohteeseen. Stopoverin kesto voi vaihdella parin päivän ja useamman kuukauden välillä.
Lentoyhtiöstä, pysähdyskaupungista ja lipputyypistä riippuen stopover(it) ovat joko maksuttomia tai lentoyhtiö veloittaa jokaisesta stopoverista noin 50-100 euron lisämaksun.
Esimerkkejä stopover -mahdollisuuksista Australiaan ja Uuteen-Seelantiin lennettäessä
- Air New Zealandin menopaluuliput Euroopasta Uuteen-Seelantiin sallivat usein vähintään yhden stopoverin Aasiassa ja USA:ssa.
- British Airwaysin liput sallivat usein yhden maksuttoman stopoverin/suunta (esim. Singapore, Hongkong, Kuala Lumpur, Peking, Shanghai).
- Cathay Pacificin hintasäännöt Australiaan ja Uuteen-Seelantiin sallivat yleensä sallivat yleensä stopoverin Hongkongissa ilman lisämaksua.
- Fiji Airwaysin liput Australiasta ja Uudesta-Seelannista USA:han sallivat stopoverin ilman lisämaksua Fidzillä (Nadi), liput Havajille lisäksi stopoverin Samoalla (Apia).
- Qantasin hintasäännöt sallivat tyypillisesti yhden maksuttoman stopoverin/suunta ja yhden maksullisen (tyypillisesti 50 euroa) stopoverin/suunta. Stopoverit Australiassa eivät yleensä ole salittuja.
- Singapore Airlinesin hintasäännöt Australiaan ja Uuteen-Seelantiin sallivat yleensä stopoverin Singaporessa ilman lisämaksua.
Stopover -lentoja voit etsiä esimerkiksi ebookersin ja Expedian multistop -hakujen avulla.
Open-jaw -lennot varaamalla säästät aikaa ja usein myös rahaa
Etäisyydet Oseaniassa ovat pitkiä, joten open-jaw -lipun ostamalla lipun säästää usein aikaa ja rahaa jos matkan aikana on tarkoitus vierailla useammassa kaupungissa. Open-jaw -lipulla tarkoitetaan menopaluulippua, jonka paluulento lähtee toisesta kaupungista tai maasta. Open-jaw -lentoja voit etsiä esimerkiksi Ebookersin, Expedian ja momondon multistop -hakujen avulla.
Vältä korkeasesongin aikana lentämistä
Halvimpien tarjouslentojen hintasäännöissä lähes poikkeuksetta mainitaan, etteivät tarjoushinnat ole voimassa jos matka alkaa heinä-elokuussa tai joulukuun puolivälin ja loppiaisen välisenä aikana. Blackout-jaksojen aikana lentojen hintataso nousee selkeästi, joten matkapäivissä joustaminen kannattaa.
Harkitse muutoskelpoisten lippujen ostamista
Pidemmän reissun aikana matkasuunnitelma voi muuttua, joten hinnan ja matka-ajan lisäksi lentoja ostaessa kannattaa vertailla myös lippuehtoja. Lentoyhtiöiden halvimpien tarjouslentojen lippusäännöissä on suuria eroja. Esimerkiksi British Airwaysin, Cathay Pacificin, Emiratesin ja Qantasin halvimpien tarjouslippujen paluupäivää on usein mahdollista muuttaa maksamalla n. 100-150 euron muutosmaksu (ja mahdollinen varausluokkien välinen hintaero) kun taas Finnairin ja Singapore Airlinesin halvimpia tarjouslippuja on usein mahdoton muuttaa.
Hintavertailusivustot eivät aina löydä halvimpia lentoja Australiaan ja Uuteen-Seelantiin
Jokaisen matkatoimiston, hintavertailusivuston ja lentoyhtiön kotisivuillansa käyttämät hakualgoritmit toimivat hieman eri tavalla. Näillä eroilla ei ole juurikaan Euroopan sisäisiä lentoja ja yksinkertaisia kaukolentoja varattaessa mutta Australian ja Uuden-Seelannin lentoja etsittäessä lentoyhtiö-, reitti- ja tariffikombinaatioiden määrä kasvaa dramaattisesti. Mikään varauskanavista ei ole täydellinen, joten halpoja lentoja Australiaan kannattaa etsiä hintavertailusivustojen (esim. Skyscanner, momondo, Vertaa.fi) avulla sekä matkatoimistojen (esim. ebookers, Expedia, Kilroy) sivuilta ja lentoyhtiöiden sivuilta.
Kerää lentopisteitä
Menopaluulennoista Australiaan saa parhaimmillaan kerättyä riittävästi lentopisteitä yhteen mantereen sisäiseen menopaluulippuun turistiluokassa, joten lennoista kannattaa ehdottomasti kerätä lentopisteitä. Lentoyhtiöiden kanta-asiakasohjelmien palkitsevuudessa on olennaisia eroja, joten eri vaihtoehtoja kannattaa vertailla.
Muista sähköinen matkustuslupa
Suomen kansalaiset tarvitsevat lomamatkalle ilmaisen elektronisen viisumin. Matkustuslupa on voimassa 12 kuukautta myöntöhetkestä ja se oikeuttaa oleskelemaan Australiassa korkeintaan 3 kuukautta/maahantulokerta. Normaalisti hakemukset käsitellään parissa päivässä mutta poikkeustapauksissa käsittelyyn voi mennä noin kuukausi.
Matkustamassa yhdensuuntaisella lipulla?
Esimerkiksi pidempää Working Holiday -matkaa suunniteltaessa paluupäivästä ei välttämättä ole tarkkaa tietoa, joten yhdensuuntaisen lipun ostaminen voi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta. Ennen yhdensuuntaisen lentolipun ostamista on syytä selvittää mihin hintaan paluulipun saa hankittua ja tutustua maahantulomääräyksiin, jotka löytyvät esimerkiksi Star Alliancen sivuilta löytyvä haun avulla.
Esimerkiksi turistiviisumilla matkustettaessa matkustajan pystyttyvä esittämään pyydettäessä paluulippu tai jatkolippu kolmanteen maahan, joten myös muutoskelpoisen menopaluulipun ostamista kannattaa harkita. Lentoyhtiöllä on oikeus evätä pääsy lennolle jos et pysty esittämään tarvittavia dokumentteja.