Miten löytää halvat lennot Pohjois-Amerikkaan?

Kokosimme yleisimpien lukijakysymysten pohjalta vinkkejä halpoja lentoja Kanadaan, Meksikoon ja Yhdysvaltoihin etsiville lukijoille.

pohjois amerikka

Aloita lentojen etsiminen ajoissa

Halpoja tarjouslentoja Kanadaan, Meksikoon ja USA:han ei ole aina myynnissä. Esimerkiksi Suomesta Kanadaan ja Meksikoon on viime aikoina ollut myynnissä halpoja lentoja ainoastaan muutaman kerran vuodessa, joten lentojen etsiminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin etukäteen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lennot tulisi ehdottomasti ostaa puolta vuotta aiemmin vaan sitä, että aloittamalla lentojen etsimisen hyvissä ajoin sopiville päiville löytyy halpoja lentoja ennemmin tai myöhemmin huomattavasti todennäköisemmin.

Tutustu hintatasoon

Lentojen etsiminen kannattaa aloittaa selvittämällä mihin hintaan lentoyhtiöt ovat viime aikoina myyneet etsimääsi kohteeseen tarjouslentoja samankaltaisille päiville, jotta tiedät paljon lennoista kannattaa maksaa.

Jalkaongelmat lentokoneessa kuriin lentosukilla

Kompressiosukat vähentävät jalkojen turvotusta ja parantavat verenkiertoa lentokoneessa.

Katso Tarjous
partioaitta.fi
mainos

Lentoyhtiöt eivät mainosta parhaimpia tarjouksia

Pohjois-Amerikan lennoille on hyvin tyypillistä se, että lentoyhtiöt eivät mainosta parhaimpia lentotarjouksiansa nettisivuillansa, joten tarjouslistojen seuraamisen lisäksi lentoja kannattaa etsiä myös omatoimisesti.

Poikkeuksellisen halvat lennot kannattaa varata mahdollisimman pian

Usein kaikista mielenkiintoisimmat tarjouslennot Pohjois-Amerikkaan ovat myynnissä ainoastaan muutaman tunnin tai päivän ajan. Siksi poikkeuksellisen halvat lennot kuten meno-paluu Helsingistä Torontoon 214 eurolla, New Yorkiin 239 eurolla, Vancouveriin 249 eurolla, Miamiin 260 eurolla, Puerto Ricoon 264 eurolla, Kaliforniaan 278 eurolla, Havaijille 283 eurolla ja Meksikoon 287 eurolla kannattaa varata mahdollisimman pian.

Käytä hintavertailusivustoja apuna

Halpoja Pohjois-Amerikan lentoja etsiessä kannattaa käyttää apuna hintavertailusivustoja (esim. MomondoSkyscannerVertaa.fi). Niiden kautta lennot saa usein varattua hieman halvemmalla ja voi löytää lentoja, joita ei pysty varaamaan lentoyhtiön nettisivujen kautta. Esimerkiksi Lufthansan nettisivujen kautta ei pysty ostamaan meno-paluulippua Helsingistä Torontoon, johon sisältyy menomatkalla koneenvaihto Kööpenhaminassa ja paluumatkalla Frankfurtissa. Nettimatkatoimistojen, hintavertailusivustojen (ja lentoyhtiön puhelinmyynnin) kautta tällaisten lipun kuitenkin pystyy ostamaan.

Selaa hakutuloksia tarkkaan

Nopeimmat tarjouslennot eivät aina näy ensimmäisinä varaussivustojen hakutuloksissa, joten hakutuloksia selatessa kannattaa tarkistaa onko samoille päiville myynnissä nopeampia suunnilleen saman hintaisia lentoja.

Icelandairin Pohjois-Amerikan lentoihin voi yhdistää stopoverin Islannissa

Icelandairin lentoihin Euroopasta Pohjois-Amerikkaan voi yhdistää lipputyypistä riippuen joko 1-3 (Economy Light) tai 1-7 vuorokauden (muut lipputyypit) stopoverin Reykjavikissa ja TAP Portugalin lentoihin 1-5 vuorokauden stopoverin Lissabonissa lentokenttäverojen hinnalla.

Stopover -lentoja voi etsiä esimerkiksi valitsemalla Expedianebookersinmomondon tai Skyscannerin lentohausta useita kohteita tai vastaavan kohdan.

Air Canadan Etelä-Amerikan ja Karibian lentoihin voi yhdistää stopoverin Kanadassa

kanada

Useimpiin Air Canadan lippuihin Suomesta Etelä-Amerikkaan ja Karibialle voi yhdistää lentokenttäverojen hinnalla stopoverin eli muutaman päivän tai useamman viikon pysähdyksen Torontossa tai Montrealissa ja Unitedin lentoihin Keski-Euroopasta Etelä-Amerikkaan stopoverin New Yorkissa, Houstonissa tai Washingtonissa. Stopover -lentoja Etelä-Amerikkaan ja Karibialle käsitellään tarkemmin erillisessä artikkelissa.

Ruumalaukut eivät yleensä sisälly lipun hintaan

Useimpien lentoyhtiöiden kuten American Airlinesin, Air Canadan, Air France-KLM:n, British Airwaysin, Deltan, Finnairin, Icelandairin, Lufthansan, SASin ja TAP Portugalin halvimpien USA:n ja Kanadan lentojen hintaan ei enää sisälly ruumalaukkua.

Atlantin ylittävillä lennoilla ruumalaukusta on tyypillisesti maksettava 40-50 euroa/suunta ja Pohjois-Amerikan sisäisillä lennoilla ruumalaukusta on 25-30 dollaria/suunta. Southwest on ainoa suuri lentoyhtiö, jonka USA:n sisäisten lippujen hintaan sisältyy käsimatkatavaroiden lisäksi myös ruumassa kuljetettavat matkatavarat.

Suunnittelemassa kiertomatkaa?

Jos aiot matkustaa useampaan kaupunkiin saman reissun aikana, tavallisen meno-paluulipun sijasta kannattaa yleensä ostaa open-jaw -lippu eli meno-paluulippu, jonka paluulento lähtee toisesta kaupungista.

Open-jaw -lentoja voit etsiä esimerkiksi ebookersinExpedianSkyscannerin tai momondon multistop -hakujen avulla.

Heinäkuu on vuoden kallein kuukausi lentää Pohjois-Amerikkaan

Lomapäiviä valitessa kannattaa pitää mielessä se, että harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta lentoyhtiöiden halvimmat kampanjahinnat eivät ole voimassa aikavälillä ~20.6.-10.8. (tarkoissa päivissä on pieniä eroja vuosittain). Blackout-jakson aikana lennot ovat kohteesta ja ajankohdasta riippuen tyypillisesti ~300-500 euroa kalliimpia, joten matkapäivissä joustaminen kannattaa.

Vertaa matkustusluokkien välistä hintaeroa sesonkilentoja varatessa

Sesonkilentoja varatessa business- ja Premium Economy -luokan välinen hintaero on välillä yllättävän alhainen. Siksi sesonkilentoja varatessa kannattaa aina verrata matkustusluokkien välistä hintaeroa. Turistiluokan tarjouslennoista poiketen businessluokan kampanjahinnat Pohjois-Amerikkaan ovat usein voimassa ainoastaan suosituimmilla lomaviikoilla (pääsiäinen, keskikesä, kiitospäivä, joulu ja uusivuosi).

Etsi lentoja myös Tukholmasta, Kööpenhaminasta ja Oslosta

Lentoja Pohjois-Amerikkaan kannattaa etsiä myös Tukholmasta, Kööpenhaminasta ja Oslosta, jos sopiville päiville ei löydy kohtuuhintaisia lentoja Suomesta. Esimerkiksi Air Canada ja Lufthansa myyvät tällä hetkellä lentoja Oslosta Floridaan halvimmillaan 192 eurolla ja Finnair, British Airways ja American Airlines Tukholmasta Kaliforniaan 201 eurolla.

Etsi lentoja myös muille lähialueen lentokentille

Erityisesti kiertomatkaa suunnitellessa kannattaa tutkia onko lähialueella muita suuria lentoasemia. Esimerkiksi lennot Seattleen ovat välillä 300-500 euroa halvempia kuin ~200 kilometrin päässä sijaitsevaan Vancouveriin ja Portlandiin.

Lentoja pienempiin kaupunkeihin varatessa kannattaa tarkistaa myös tuleeko erillisen lipun ostaminen esimerkiksi Suomesta Chicagoon, New Yorkiin tai San Franciscoon ja toisen lipun sieltä varsinaiseen matkakohteeseen olennaisesti halvemmaksi.

Muista myös opiskelija- ja nuorisoliput

Lentoja erityisesti Meksikoon, Kanadaan ja New Orleansin kaltaisiin pienempiin kaupunkeihin Yhdysvalloissa varatessa opiskelijoiden ja alle 30-vuotiaiden kannattaa verrata opiskelija- ja nuorisolippujen hintoja Kilroyn sivuilla. Alle 26-vuotiaiden kannattaa verrata hintoja myös SASin sivuilla.

TUI myy myös pelkkiä lentoja Meksikoon

Omatoimimatkaa Meksikoon suunnitellessa kannattaa pitää mielessä se, että TUI myy pakettimatkojen lisäksi myös pelkkiä lentoja Cancúniin (ainoastaan talvikaudelle), jotka ovat varattavissa ainoastaan TUI:n kotisivujen kautta.

meksiko

TUI myy välillä äkkilähtöjä alennettuun lähtöpäivän lähestyessä, jos kaikkia paikkoja ei ole saatu myytyä joko osana pakettimatkaa tai erikseen. Viime vuosina halpojen äkkilähtöjen löytäminen Meksikoon on edellyttänyt pääsääntöisesti joko marras-joulukuun vaihteessa tai tammikuussa matkustamista. Halpoja äkkilähtölentoja ei yleensä ole myynnissä koulujen lomaviikoille.

Äkkilähtöjen ystäville olemme koonneet kattavan tietopaketin.

Reittilennoille ei myydä halpoja äkkilähtöjä

Reittilennoille ei pääsääntöisesti myydä äkkilähtöjä alennettuun hintaan, joten lentojen ostamista ei kannata jättää viime hetkeen. Esimerkiksi Finnairin, British Airwaysin ja American Airlines halvimpiin Pohjois-Amerikan tarjouslentoihin sisältyy usein 21-28 päivän ennakko-ostoaikaehto.

Suosi eurooppalaisia lentoyhtiöitä Pohjois-Amerikasta Eurooppaan matkustaessa paremman kuluttajansuojan takia

Paluulentoa erityisesti Yhdysvalloista ja Meksikosta Eurooppaan varatessa kannattaa suosia EU-/ETA-maiden lentoyhtiöiden operoimia lentoja paremman kuluttajansuojan takia, jos lennot ovat suunnilleen samanhintaisia. Menomatkalla lentoyhtiön kotimaalla ei ole olennaista vaikutusta kuluttajansuojaan.

(Lentomatkustajien oikeuksia käsittelevän EC 261/2004 -asetuksen perusteella EU-/ETA-maiden lentoyhtiöillä ovat velvollisia järjestämään maksuttoman majoituksen myös paluumatkalla, jos lentoyhtiö joutuu perumaan lennon esimerkiksi sääolosuhteiden tai lakon takia.

Asetusta sovelletaan ainoastaan pohjoisamerikkalaisten lentoyhtiöiden EU-/ETA-maista lähteviin lentoihin, joten paluulennon peruuntuessa esimerkiksi sääolosuhteiden takia paikallisella lentoyhtiöllä ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota maksutonta majoitusta.

Kanadan lentomatkustajien oikeuksia käsittelevä lainsäädäntö on joiltain osin EC 261/2004 -asetusta parempi ja suurelta osin suppeampi. Esimerkiksi ylibuukkaustilanteissa kannattaa tarkistaa kumman lainsäädännön perusteella reklamointi on järkevämpää.)

Muista ESTA/eTA -matkustuslupa

Suomen kansalaiset eivät pääsääntöisesti tarvitse viisumia alle 90 päivän (USA & Kanada) / 180 päivän (Meksiko) lomamatkaa varten, mutta Kanadan matkaa varten on hankittava 7 Kanadan dollaria maksava sähköinen eTA-matkustuslupa ja USA:n matkaa varten 14 dollaria maksava ESTA-matkustuslupa. Myös USA:n ja Kanadan kautta matkustavat transit-matkustajat tarvitsevat matkustusluvan.

Kanadan ETA-matkustuslupa on voimassa 5 vuotta ja USA:n matkustuslupa 2 vuotta tai passin vanhenemiseen saakka.

Suurin osa hakemuksista hyväksytään parin päivän sisällä, mutta poikkeustapauksissa hakemuskäsittely voi kestää pidempään. Siksi matkustuslupahakemus kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Maahantulomääräyksiin liittyy muutamia erikoisuuksia, joiden takia erityisesti pidempää reissua suunnittelevien kannattaa tutustua tarkemmin USA:n/Kanadan/Meksikon suurlähetystön kotisivuilla julkaistuihin maahantulomääräyksiin.

Matkustamassa yhdensuuntaisella lipulla?

Muutamat lentoyhtiöt kuten Norwegian ja TAP Portugal myyvät usein myös yhdensuuntaisia tarjouslentoja Euroopasta Pohjois-Amerikkaan.

Yhdensuuntaisella lipulla kaukokohteisiin matkustettaessa maahantulomääräyksiin on syytä tutustua etukäteen, jotta matka ei tyssää lähtöselvitystiskille. Esimerkiksi Yhdysvaltoihin matkustettaessa matkustajan on pyydettäessä pystyttävä esittämään joko paluulippu Eurooppaan tai jatkolippu kolmanteen maahan. Todisteena maasta poistumisaikeesta yhdysvaltalaiset maahantuloviranomaiset eivät pääsääntöisesti hyväksy matkalippua Meksikoon tai Kanadaan.

Lentoyhtiöt usein pyytävät lähtöselvityksen yhteydessä yhdensuuntaisella lipulla kaukokohteisiin matkustavia näyttämään kopion jatko-/paluulennosta.

Omien kokemusten perusteella yhdensuuntaisella lipulla Kanadaan matkustaessa suosittelemme varautumaan hieman tarkempaan tullitarkastukseen.

Muuta luettavaa

Miten löytää halpa kesälomamatka?

Miten löytää halpa kesälomamatka?

Olemme saaneet viime viikkoina useita lukijakysymyksiä ensi kesän matkoista. Kokosimme yleisimpien kysymysten perusteella vinkkejä edullista…

Lue lisää

Halpabussit Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa

Halpabussit Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa

Viime vuosina halpabussiverkosto on kasvanut olennaisesti Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, jonka myötä bussilla matkustaminen on usein…

Lue lisää

Stopover -lennot Aasiaan

Stopover -lennot Aasiaan

Muutamien lentoyhtiöiden kuten Qatar Airwaysin, Turkish Airlinesin ja Cathay Pacificin lentoihin Suomesta Aasiaan voi usein…

Lue lisää